Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Βορίδης: Δεν είμαι αρμόδιος υπουργός να απαντήσω για το τραπεζικό χρέος της ΝΔ

«Είστε αρμόδιος διότι έχετε την ευθύνη της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, το χρέος της ΝΔ έφτασε τα 391 εκατ. ευρώ», αντέτεινε ο Κ. Ζαχαριάδης. Η απάντηση του υπουργού για… «αστυνομικό-μπουζούκι-όργανο».

Μ. Βορίδης: Δεν είμαι αρμόδιος υπουργός να απαντήσω για το τραπεζικό χρέος της ΝΔ

Αναρμόδιος να απαντήσει στην ερώτηση για το τραπεζικό χρέος της ΝΔ δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, χαρακτηρίζοντας “λαϊκιστή” τον ερωτώντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Ζαχαριάδη.

Ο βουλευτής υπέβαλε το ερώτημα εξηγώντας ότι ο (εκάστοτε) υπουργός Εσωτερικών είναι ο υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση κομμάτων και, συνεπώς, οφείλει να γνωρίζει εάν τα χρέη τους είναι βιώσιμα. “Εδώ είναι το Κοινοβούλιο, εδώ ρωτάω”, είπε, παρουσιάζοντας τα επίσημα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το χρέος της ΝΔ στις τράπεζες από 262 εκατ. ευρώ το 2017 έχει ανέλθει στα 391 εκατ. ευρώ το 2022.

“Με αυτούς τους ρυθμούς το χρέος σε λίγα χρόνια θα φτάσει στο μισό δισ. ευρώ”, είπε, θέτοντας τρία ερωτήματα:

  • Σε ποιες τράπεζες χρωστάει η ΝΔ.
  • Πόσα πληρώνει κάθε μήνα για την αποπληρωμή του χρέους.
  • Εάν κάποια ποσά (από το χρέος) έχουν πωληθεί σε funds.

«Δεν είμαι ταμίας της ΝΔ»

O κ. Βορίδης, τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία του, επέμεινε ότι είναι αναρμόδιος να απαντήσει διότι “εγώ είμαι υπουργός Εσωτερικών, δεν είμαι ταμίας της ΝΔ, δεν ασχολούμαι με τα οικονομικά της”, ενώ κατηγόρησε πολλάκις τον βουλευτή για λαϊκισμό “όπως κάνει συνολικά το κόμμα του”.

Για να εξηγήσει τα περί “λαϊκισμού”, τόνισε: “Ο κ. Ζαχαριάδης λέει ότι ένα κόμμα που χρωστάει στις τράπεζες δεν υφίσταται κυρώσεις ενώ ένας πολίτης που χρωστάει, υφίσταται. Πρόκειται για το γνωστό συλλογισμό ο αστυνόμος είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι”.

Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε, επίσης, ότι η νομοθεσία είναι ίδια για τις κυρώσεις εις βάρος φυσικών προσώπων, διότι “η ΝΔ, όπως κάθε κόμμα, δεν έχει προστασία της ακίνητης περιουσίας της”. Σημείωσε δε, ότι η ίδια ερώτηση του έγινε τον Ιούνιο και την απάντησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v