Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Ο φιλο-ερντογανικός τύπος ειρωνεύεται την παρουσία Ιμάμογλου στην Αθήνα

«Εκρεμγιάννης» αποκαλείται σκωπτικά ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης -και αντίπαλος του Ερντογάν- που ήρθε στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Κώστα Μπακογιάννη. «Τα βρήκε σκούρα στην Ανατολία και έστριψε προς Ελλάδα».

Τουρκία: Ο φιλο-ερντογανικός τύπος ειρωνεύεται την παρουσία Ιμάμογλου στην Αθήνα

Στο στόχαστρο του φιλοκυβερνητικού τύπου της Τουρκίας βρέθηκε η επίσκεψη του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Αθήνα. Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης επικρίνεται έντονα για το γεγονός ότι επισκέπτεται για τρίτη φορά την Ελλάδα, ενώ γίνεται προσπάθεια συσχετισμού του ταξιδιού του με την προεκλογική περίοδο στην Τουρκία, μεταδίδει το Ethnos.gr.

Το φιλοκυβερνητικό κανάλι Α Χαμπέρ μεταδίδει: «Ο τελευταίος σταθμός του δημάρχου Κωνσταντινούπολης του CHP είναι η Ελλάδα!». Και σχολιάζει:

«Ο Ιμάμογλου πραγματοποίησε περιοδεία στην Ανατολία και έστριψε δρόμο προς την Ελλάδα μετά την πρώτη του στάση στην Κασταμονή. Δεν μπορούσε να βρει υποστήριξη στο τραπέζι των 6 [ενν. τον εξακομματικό συνασπισμό της αντιπολίτευσης], εκτός από την πρόεδρο του Καλού Κόμματος Μεράλ Ακσενέρ, και πήγε στην Ελλάδα, όπου είχε καταφύγει στο παρελθόν, για να ζητήσει βοήθεια. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος ήρθε στην Κωνσταντινούπολη για να παράσχει πολιτική στήριξη στον Ιμάμογλου», συνεχίζει το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι, «έκανε σκανδαλώδεις δηλώσεις για την τουρκική δικαιοσύνη: "Δεν είμαστε εδώ για να πούμε μεγάλα λόγια, αλλά για να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στον Εκρέμ Ιμάμογλου με πρακτικό και ενωτικό τρόπο. Αν σήμερα λογοκρίνεται ο δις εκλεγμένος δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης, αν καταπατείται η ελευθερία της έκφρασης, τότε τι θα συμβεί αύριο με τη δημοκρατία στην Τουρκία; Τι ξημερώνει για τους πολίτες;" είχε πει ο δήμαρχος Αθηναίων τον Δεκέμβριο από την Κωνσταντινούπολη», αναφέρει το Α Χαμπέρ.

Η εφημερίδα Τακβίμ, μάλιστα, αποκαλεί σκωπτικά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρεμγιάννη και σχολιάζει ότι «ο Ιμάμογλου βρήκε την ευκαιρία να πάρει ανάσα στην Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται για τρίτη φορά».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v