Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι επενδύσεις στο επίκεντρο των επαφών Μητσοτάκη στην Ιαπωνία

Ο πρωθυπουργός καταγράφει τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και στις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις. Συνοδεύεται από εκπροσώπους ελληνικών ομίλων.

Οι επενδύσεις στο επίκεντρο των επαφών Μητσοτάκη στην Ιαπωνία

Με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα (Fumio Kishida) και τον πρόεδρο της Βουλής Χιρογιούκι Χοσόντα (Hiroyuki Hosoda) συναντήθηκε στο Τόκιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη, την πρώτη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου», μετά από 18 χρόνια. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ιάπωνα πρόεδρο της Βουλής ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στη βούληση αναβάθμισης και διεύρυνσης των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς και αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις.

Συζήτησαν ακόμα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τη συνεργασία της Ιαπωνίας με τους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο αναθεωρητισμός και η αλλαγή των συνόρων με τη βία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Αναφερόμενος δε στις τουρκικές προκλήσεις, επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας και το Διεθνές Δίκαιο είναι η βάση επίλυσης των διαφορών μεταξύ κρατών. Ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε στον κ. Hosoda πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη είχαν συνάντηση με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου πρίγκιπα Akishino και την πριγκίπισα Akishino.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η πράσινη μετάβαση. Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας και ειδικότερα για την πρωτοβουλία GReco islands, που στοχεύει στη μετατροπή των μικρών μη διασυνδεδεμένων νησιών της χώρας σε πρότυπα πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και ψηφιακών καινοτομιών.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδεύεται από κυβερνητικό κλιμάκιο και μεγάλη επιχειρηματική αποστολή, θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία της χώρας, με θεσμικούς επενδυτές και επιχειρηματίες, στους οποίους θα παρουσιάσει την εικόνα μιας νέας Ελλάδας, που έχει αφήσει πίσω της τα χρόνια της κρίσης, επισημαίνοντας τις θετικές επιδόσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v