Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Δ. Καράμπαλης επικεφαλής της μη στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ στη Γεωργία

Η αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΕΞ έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά για την προώθηση της συμμετοχής Ελλήνων σε μη στρατιωτικές αποστολές της ΕΕ, τριπλασιάζοντας το ποσοστό συμμετοχής μέσα στο 2022.

Ο Δ. Καράμπαλης επικεφαλής της μη στρατιωτικής αποστολής της ΕΕ στη Γεωργία

Αναγνώριση της σημασίας της συμβολής της χώρας μας στην περιοχή του Καυκάσου είναι ο χθεσινός (31.01.2023) διορισμός, από το Συμβούλιο της ΕΕ, του Έλληνα Πρέσβη Δημητρίου Καράμπαλη ως Επικεφαλής της Μη Στρατιωτικής Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γεωργία (EUMM GEORGIA), αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ο Πρέσβης Δημήτριος Καράμπαλης είναι άριστος γνώστης του Καυκάσου καθώς έχει θητεύσει Πρέσβης στη Γεωργία, ενώ από το 2021 είναι Διευθυντής στη νευραλγική Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδια για τη Ρωσία και τον Καύκασο (A5). O διορισμός του Έλληνα Πρέσβη από το Συμβούλιο για την ανωτέρω θέση αποτελεί και αναγνώριση της χώρας μας ως παράγοντα που συνεισφέρει στη σταθερότητα και στην ειρήνη σε μια κρίσιμη για την Ευρώπη περιοχή.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά για την προώθηση της συμμετοχής Ελλήνων σε μη στρατιωτικές αποστολές της Ε.Ε., τριπλασιάζοντας το ποσοστό συμμετοχής της πατρίδας μας σε αυτές μέσα στο 2022.

Στελεχώνοντας πλέον με προσωπικό αποστολές σε περιοχές υψηλής προτεραιότητας για τη χώρα μας, όπως η Βόρεια Αφρική (Λιβύη), το Κέρας της Αφρικής (Σομαλία), η Ανατολική Ευρώπη (Ουκρανία) και τα Δυτικά Βαλκάνια (Κόσοβο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v