Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουτσούμπας για Μητσοτάκη-Τσίπρα: Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα

Με αφορμή την αντιπαράθεση πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή για τις ένοπλες δυνάμεις, ο γ.γ. του ΚΚΕ τους κατηγορεί ότι συμφωνούν να πληρώνει ο λαός το ΝΑΤΟ, μετατρέποντας τη χώρα σε αμερικανο-νατοϊκό ορμητήριο.

Κουτσούμπας για Μητσοτάκη-Τσίπρα: Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα

«Είδαμε πάλι σήμερα μια επανάληψη της γνωστής και κουραστικής για τον λαό παράστασης με πρωταγωνιστές τον Μητσοτάκη με τον Τσίπρα, πάνω σε ζητήματα στα οποία ουσιαστικά συμφωνούν και οι δύο. Οι τσακωμοί τους θυμίζουν αυτό που λέει ο λαός μας "δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα"», αναφέρει ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του για τη σημερινή αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή και εξηγεί:

«Συμφωνούν και οι δύο με τους υπέρογκους εξοπλισμούς τους οποίους πληρώνει ο λαός. Συμφωνούν να δαπανά η χώρα 4 δισ. για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και να μένουν ακάλυπτες οι ανάγκες του λαού. Συμφωνούν με τις δήθεν "αμυντικές" συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε και η ΝΔ ολοκλήρωσε τη συμφωνία που μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό αμερικανο-νατοϊκό ορμητήριο. Συμφωνούν με την ιδιωτικοποίηση και νατοποίηση των ναυπηγείων και τη μετατροπή τους σε ειδική οικονομική ζώνη».

«Όσο για τα περί διχασμού που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή τον ύμνο του ΕΑΜ σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προκλητικά, όταν μάλιστα ο τυχοδιωκτικός ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να κάνει το ακατόρθωτο, να βάλει το ΕΑΜ δίπλα στον ορκισμένο εχθρό του, τον Γεώργιο Παπανδρέου. Αν κάτι απέδειξε η εποποιία του ΕΑΜ, ήταν ότι όντως υπήρχαν και υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές στις κοινωνίες», επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας και κατέληξε:

«Το γεγονός μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός προέβη σε τέτοιες ανιστόρητες αναφορές, την ώρα που συζητιέται στη Βουλή η τροπολογία για τη δήθεν αντιμετώπιση των παραφυάδων της Χρυσής Αυγής, επιβεβαιώνει τους κινδύνους για τους οποίους από την πρώτη στιγμή μίλησε το ΚΚΕ. Ότι τόσο με την τροπολογία της ΝΔ όσο και με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εισάγονται επικίνδυνες γενικεύσεις που μπορούν να χωρέσουν την απαράδεκτη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v