Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίφθηκε η προσφυγή Καϊλή, παραμένει στη φυλακή

Νέο «όχι» σε αποφυλάκιση Καϊλή και Ταραμπέλα. Και το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο των Βρυξελλών απέρριψε τις προσφυγές τους κατά της απόφασης του Εφετείου να παραμείνουν προφυλακισμένοι - που ακολούθησε αντίστοιχη απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου.

Απορρίφθηκε η προσφυγή Καϊλή, παραμένει στη φυλακή

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου απέρριψε τις προσφυγές της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή και του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα κατά της τελευταίας απόφασης του Εφετείου των Βρυξελλών να παραμείνουν προφυλακισμένοι στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση διαφθοράς Qatargate στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη στις 11 Δεκεμβρίου και ο Μαρκ Ταραμπέλα στις 10 Φεβρουαρίου. Στις 3 Μαρτίου, το Εφετείο αποφάσισε να παραταθεί η κράτησή τους, επιβεβαιώνοντας την προγενέστερη απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου. Αμφότεροι προσέφυγαν κατά της εν λόγω απόφασης, αλλά και στις δύο περιπτώσεις το ακυρωτικό δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές. Η Καϊλή, μάλιστα, δεν είχε επικαλεστεί κανένα επιπλέον επιχείρημα προς τούτο, αντίθετα με την υπεράσπιση του Μαρκ Ταραμπέλα, γράφει χαρακτηριστικά η βελγική Le Soir.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v