Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυο διώξεις κατά Ανδρέα Πάτση, νυν και πρώην συζύγου

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής (διαγράφηκε από τη ΝΔ). Ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε ποινική δίωξη και σε βάρος της νυν και της πρώην συζύγου του. "Κόλαφος για τον Μητσοτάκη, τον κάλυπτε τόσα χρόνια", λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δυο διώξεις κατά Ανδρέα Πάτση, νυν και πρώην συζύγου

Αντιμέτωπος με δύο αδικήματα, για παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες και για συμμετοχή σε αλλοδαπές εταιρείες είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Πάτσης καθώς ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για τις δύο αυτές πλημμεληματικές κατηγορίες. Συγκατηγορούμενές του είναι επίσης ηη νυν αλλά και η πρώην σύζυγός του.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά το πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής και την προκαταρκτική εξέταση που ακολούθησε από τον Εισαγγελέα Εφετών Χαράλαμπο Τζώνη. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του κ.Πάτση για τη διάπραξη δυο αδικημάτων και μετά την άρση της ασυλίας του από τη Βουλή του άσκησε ποινική δίωξη για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή, αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση. Ως προς την εμπλοκή των συζύγων του στην υπόθεση, κατά πληροφορίες η νυν σύζυγος κατηγορείται για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή, δια παρένθετου προσώπου και η πρώην σύζυγος κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται πλέον ο Ανδρέας Πάτσης φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα από 17/7/2019 έως 25/2/2022.

Για τις ανακριβείς-ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες, σύμφωνα και με το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής, ο κ.Πάτσης φέρεται:

1) Το 2019, στη δήλωση με ημερομηνία οριστικοποίησης 20.7.21 και ημερομηνία αναφοράς 17.7.2019, στα δηλωθέντα ακίνητα:

Α Δεν καταχώρησε πισίνα 28 τμ επ’ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη.

Β. Ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι 2.635 τμ, αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής

2) Στη δήλωση 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ποσου 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ.

3) Σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού, ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον φέρεται να παρέλειψε να προσκομίσει βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.

Για τη συμμετοχή, ο κ.Πάτσης φέρεται να μην δήλωσε ότι συμμετείχε στο κεφάλαιο, αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου, 3 εταιρειών με την Κύπρο και η νυν σύζυγος του σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για την υπόθεση θα ακολουθήσει κύρια ανάκριση από εφέτη ειδικό ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών.

Εν τω μεταξύ από τον προηγούμενο Νοέμβριο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σε βάρος του κ,. Πάτση και από τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Χρήστο Μπαρδάκη για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κάθε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα. Ο κ. Μπαρδάκης με την παραγγελία του σε 2 επίκουρους του για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζήτησε να ερευνηθεί εάν υπάρχει σχέση του βουλευτή με offshore εταιρείες και επίσης εάν ο ίδιος ή μέλη της οικογένειας του έχουν σχέση με εισπρακτικές εταιρίες ή εταιρείες αγοράς κόκκινων δανείων.

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για τον Μητσοτάκη, τον κάλυπτε τόσα χρόνια

"Η ποινική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Πάτση είναι κόλαφος για τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη. Τα αδικήματα της ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης καθώς και της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή για τα οποία διώκεται, τα διέπραξε ως βουλευτής της ΝΔ", αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

"Ο κ. Μητσοτάκης ήξερε τα πάντα, τον είχε υποψήφιο το 2019 και κάλυπτε τις παρανομίες του επί τρία χρόνια. Όσο και να κάνουν σήμερα στη ΝΔ ότι δεν τον γνωρίζουν και ότι έπεσαν από τα σύννεφα, οι χιλιάδες πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, γνωρίζουν ότι η ΝΔ είναι το κόμμα των «Πάτσηδων»".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v