Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Οι NYT επιβεβαιώνουν επιμόλυνση με Predator με SMS για το εμβόλιο

«Να απαντήσουν Μητσοτάκης – Πιερρακάκης πώς έδωσαν πρόσβαση στα στοιχεία εμβολιασμού;», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ..

ΣΥΡΙΖΑ: Οι NYT επιβεβαιώνουν επιμόλυνση με Predator με SMS για το εμβόλιο

«Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των New York Times για την παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ, υπογραμμίζει αυτό που όλοι γνωρίζουν, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να αρνείται. Πως η ΕΥΠ και Predator αποτελούν το ίδιο ενιαίο κέντρο υποκλοπών. Η Ελληνίδα πολίτης και Αμερικανίδα υπήκοος κα Σίφορντ τελούσε υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ και μέσω Predator, όπως είχε γίνει και με άλλους στόχους του ίδιου ενιαίου κέντρου υποκλοπών», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

«Ωστόσο η σημερινή αποκάλυψη των NYT επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις καταγγελίες που είχε κάνει ο κ. Ραγκούσης προ μηνών, όταν ο κ. Πιερρακάκης έκανε πως δεν καταλάβαινε. Συγκεκριμένα, ότι το κινητό της κας Σίφορντ επιμολύνθηκε με Predator με μήνυμα που αντέγραφε το αυτοματοποιημένο μήνυμα της επίσημης πλατφόρμας εμβολιασμού της ελληνικής κυβέρνησης και στο οποίο αναγράφονταν όλες οι λεπτομέρειες του ραντεβού που ήδη είχε κλείσει. Δηλαδή οι αποστολείς του Predator είχαν πλήρη γνώση των πραγματικών στοιχείων του ραντεβού της», προσθέτει.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα γιατί έφτασε στο σημείο να παρακολουθεί Αμερικανίδα υπήκοο και ο κ. Πιερρακάκης στο ερώτημα πώς έδωσαν πρόσβαση στα στοιχεία εμβολιασμού του θύματος για να μολυνθεί εν συνεχεία το κινητό του με Predator».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento, από τον έλεγχο που διενήργησε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στον πάροχο τηλεπικοινωνίας Vodafone, προέκυψε πως η αμερικανίδα πολίτης Αρτεμις Σίφορντ, πολιτική επιστήμονας και νομικός, που έχει εργαστεί μεταξύ άλλων ως μάνατζερ κυβερνοασφάλειας του Facebook, ενώ είναι μέλος στο ευρωπαϊκό κέντρο του αμερικανικού think tank Atlantic Council, βρισκόταν και αυτή στις κεραίες της ΕΥΠ. Τον έλεγχο είχε ζητήσει η ίδια η Αμερικανίδα από την ΑΔΑΕ, καθώς, αναφέρει το δημοσίευμα, από τις 13 Νοεμβρίου 2022 περιλαμβανόταν μεταξύ των πολλών προσώπων που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση μέσω του παράνομου λογισμικού Predator.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v