Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μενέντεζ: Γιατί ο Ερντογάν δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16

Νέα επίθεση του αμερικανού Γερουσιαστή κατά της Αγκυρας. Αιχμές για τις παραβιάσεις εναέριου χώρου και των υδάτων της Ελλάδας.

Μενέντεζ: Γιατί ο Ερντογάν δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16

Για άλλη μια φορά, ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην Τουρκία, ενώπιον μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, στον οποίο είπε ότι η Τουρκία δεν αξίζει να αγοράσει τα αμερικανικά μαχητικά F-16.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, αφού απαρίθμησε όλα τα ανομήματα της Τουρκίας, συμπερλαμβανομένων των απειλών κατά της Ελλάδας, ρώτησε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας: «Πως χαρακτηρίζετε μία τέτοια χώρα;»

Ο κ. Μπλίνκεν απάντησε: Ένας προκλητικός σύμμαχος.

Και ο γερουσιαστής ανταπάντησε: Αυτή η χώρα είναι η Τουρκία. Μια χώρα που κάνει όλα αυτά τα πράγματα δεν αξίζει να λάβει τα F-16. Δεν ξέρω ποια μηνύματα στέλνουμε στον κόσμο, ότι δηλαδή μπορούν να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα, και όμως θα μπορέσετε να πάρετε και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μενέντεζ είπε απευθυνόμενος στον κ. Μπλίνκεν:

Τι αποκαλείτε μία χώρα: Που παραβιάζει τον εναέριο χώρο και τα εδαφικά ύδατα μιας άλλης χώρας χωρίς προηγούμενη πρόκληση; Που κάνει ασκήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη μιας άλλης χώρας;

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v