Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ κατά Λοβέρδου: Εχει κοινές αγωνίες με Οικονόμου και Σκέρτσο

Φωτιές άναψε στο κόμμα η δήλωση του βουλευτή μετά την τοποθέτηση του Ν. Ανδρουλάκη ότι «αν απορρίπτουμε πρόσωπα για πρωθυπουργό θα πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα».

ΠΑΣΟΚ κατά Λοβέρδου: Εχει κοινές αγωνίες με Οικονόμου και Σκέρτσο

Με αιχμές απάντησαν παράγοντες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος μιλώντας στο Ρ/Φ ΣΚΑΙ αναφερόμενος στα όσα είπε στη συνέντευξη του στη ΕΡΤ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Ακη Σκέρτσο», ήταν το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη.

«Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα -για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη χθεσινή τοποθέτηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ότι δεν δέχεται για πρωθυπουργό ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι στη «διακριτική ευχέρεια» του κ. Ανδρουλάκη να πει προ των εκλογών ποιον προτείνει για πρωθυπουργό και προσέθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι και ηγέτης χώρας». Σημείωσε ότι δεν γνώριζε σχετικά με την επιλογή του Ανδρουλάκη να αναφερθεί στην αξιοποίηση πολιτικών προσώπων σε μια ενδεχόμενη κυβέρνησης συνεργασίας- «πρόκειται για μια προσθήκη στην όλη συζήτηση», είπε.

Με αφορμή τη συνέντευξη Ανδρουλάκη την Τετάρτη στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σχολίασε πως «προκύπτει πολύ καθαρά ο πυρήνας του προβλήματος των πολιτικών συνεργασιών. Τελικά αποκαλύπτεται ότι δεν έχουν ένα σαφές προγραμματικό περιεχόμενο και έχουν ως μεγάλο κίνδυνο να καταλήξουν σε ακυβερνησία». Αντιθέτως, «ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι έχει διαχειρισθεί με τον καλύτερο δυνατό και αποτελεσματικό τρόπο πρωτοφανείς ιστορικές κρίσεις. Οι Έλληνες αισθάνονται ασφαλείς με αυτόν τον πρωθυπουργό στο τιμόνι. Οι δημοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή – παρότι υπάρχει μια μικρή πτώση σε όλα τα κόμματα λόγω του δυστυχήματος των Τεμπών – δίνουν προβάδισμα στην Νέα Δημοκρατία και αναγνωρίζουν στον κ. Μητσοτάκη ότι αυτόν εμπιστεύονται να κυβερνήσει τη χώρα».

«Το “ψηφίστε και Πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος χ” δεν είναι σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική στάση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Η θέση του κ. Ανδρουλάκη είναι θεσμικά ασεβής και πολιτικά εξωφρενική, πρόκληση στην κοινή λογική και πρόκληση στη δημοκρατική τάξη», σημείωσε, ενώ σε σε άλλο σημείο είπε ότι «εκτός αν θέλει να θολώνει τα νερά και να μην πει αυτό που ενδεχομένως είναι προειλημμένη απόφαση για συμπόρευση με τον κ. Τσίπρα».

«Θα περίμενα από τον κ. Ανδρουλάκη να τοποθετηθεί με σαφήνεια, ξεκάθαρα, στο αν υπάρχει προγραμματική βάση συγκυβέρνησης και με ποιες δυνάμεις. Αυτό είναι που θέλει να ακούσει ο κόσμος. Μια απάντηση στα προβλήματά του. Σ’ αυτό, εδώ και πάρα πολύ καιρό, υπάρχει μια αμφισημία εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Αν μπορείς το λεγόμενο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα να το εφαρμόσεις εξίσου με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάτι δεν πάει καλά με το περιεχόμενό του. Είναι ασαφές. Δεν μπορεί να είναι ένα πρόγραμμα για κάθε χρήση με τον οποιονδήποτε. Εκεί καλείται να απαντήσει ο συγκεκριμένος χώρος», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v