Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Πρόσκληση-πρόκληση στον Κ. Μητσοτάκη για debate

To 2019 φοβήθηκε και αρνήθηκε το ενώπιος ενωπίω. Απάντηση για την «πολύχρωμη κυβέρνηση» και δέσμευση για αδειοδότηση στα περιφερειακά τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

Τσίπρας: Πρόσκληση-πρόκληση στον Κ. Μητσοτάκη για debate

Με την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε το πάγιο αίτημά του προς τον πρωθυπουργό για debate.

Μιλώντας χθες στο STARFORUM που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός “Star Κεντρικής Ελλάδας”, είπε χαρακτηριστικά:

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι 50 μέρες που έχουμε μπροστά μας, θα είναι μέρες ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αφήσει τα συνθήματα και τις διχαστικές κορώνες και θα έρθει να συζητήσουμε. Το 2019 δεν ήρθε να κουβεντιάσουμε ενώπιος ενωπίω, να καταθέσουμε τις θέσεις μας σε έναν τηλεοπτικό διάλογο, τον αρνήθηκε, τον φοβήθηκε. Εγώ θέλω να μιλήσουμε για την πολιτική ουσία, για τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο τόπος και πώς αυτά θα τα υπερβούμε».

Αναφερόμενος στη γνωστή φράση του πρωθυπουργού ότι θα επιδιώξει «κυβερνητική πλειοψηφία από ένα κόμμα αλλά όχι με ένα χρώμα», είπε: «Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση που θα είναι πολύχρωμη γιατί θα αντανακλά την πολυχρωμία της κοινωνικής πλειοψηφίας, θα είναι πολύχρωμη όχι μόνο στη βάση των κομμάτων που θα την απαρτίζουν, αλλά και στη βάση των τάσεων και καταβολών που έχει η κοινωνία μας. Θέλουμε κυβέρνηση που θα είναι συνεργασίας και πάνω απ' όλα βασισμένη σε προγραμματικό προοδευτικό πλαίσιο για να κάνει τομές που πρέπει να γίνουν στο κράτος. Κράτος που θα είναι αξιοκρατικό, δίπλα στον πολίτη, θα προσφέρει ασφάλεια, χρειαζόμαστε στήριξη της κοινωνίας και άμβλυνση των ανισοτήτων, στήριξη της νέας γενιάς και των παραγωγικών δυνάμεων».

Στο ερώτημα δε, «με ποιον θα κυβερνήσετε;», απάντησε: «Θα κυβερνήσουμε με τον ελληνικό λαό, με τη στήριξή του και με τη θέλησή του».

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, μάλιστα, σημείωσε πως «μπορεί ένα από τα στοιχεία της βραδιάς των εκλογών να είναι η μεγάλη διάψευση της εικόνας που είχε διαμορφωθεί το προηγούμενο διάστημα από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων».

Αλλαγές (και) στον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιφύλαξε και μία δέσμευση για τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης: ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα τα αδειοδοτήσει και, παράλληλα, θα υπάρξουν αλλαγές ακόμα και στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες στα σημεία που αφορά αυτά τα μέσα.

«Είστε χωρίς άδεια κι εσείς και όλοι οι περιφερειακοί σταθμοί, διότι αφήσαμε ένα έτοιμο νομοθετικό πλαίσιο που η κυβέρνηση συνειδητά δεν το υλοποίησε».

Και πρόσθεσε: «Η δέσμευσή μου είναι: η αδειοδότηση θα γίνει. Θα καθήσουμε σε τραπέζι διαλόγου για να δούμε ποιες αλλαγές χρειάζονται ακόμα και στον δικό μας νόμο, του 2015, διότι έχουν περάσει επτά χρόνια από την ψήφισή του και οι συνθήκες δεν είναι τεχνολογικά ίδιες, στον βαθμό που οι συχνότητες δεν είναι τόσο περιορισμένες, επαναλαμβάνω, τεχνολογικά.

Έχουμε περάσει σε μία εξέλιξη που δίνει τη δυνατότητα σε ένα σταθμό να εκπέμπει με πολλούς και διάφορους τρόπους, ακόμα και ιντερνετικά.

Αυτό που θα κρατήσουμε είναι το μίνιμουμ πλαίσιο, που αφορά: αριθμό εργαζομένων, τεχνικά χαρακτηριστικά εμβέλειας, μετοχικό κεφάλαιο, πλουραλισμό και τήρηση της νομιμότητας με έλεγχο σε ετήσια βάση.

Επίσης, θεωρώ εξαιρετικά άδικο να είστε δεσμευμένοι από την Digea, που δεν σας δίνει δυνατότητα να εκπέμπετε με σήμα υψηλής ευκρίνειας παρότι έχετε τη δυνατότητα. Αυτό θα σταματήσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v