Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονόμου: Δεν τέθηκε θέμα μη συμμετοχής του Ν. Παπαθανάση στα ψηφοδέλτια

Σε ότι αφορά τον Κ. Καραμανλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αρκέστηκε να ζητήσει «λίγο υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων».

Οικονόμου: Δεν τέθηκε θέμα μη συμμετοχής του Ν. Παπαθανάση στα ψηφοδέλτια

Δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα μη συμμετοχής στα ψηφοδέλτια του Νίκου Παπαθανάση, δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα ψηφοδέλτια υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τίποτα στον αέρα. Στις περιπτώσεις της κας Σπυράκη, της κας Νικολάου και του κου Χειμάρα το θέμα έχει κλείσει.

Σε ότι αφορά τον Κ. Καραμανλή, πάντως, αρκέστηκε να ζητήσει «λίγο υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων».

Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της UEFA. «Όλοι θέλουμε οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και η διαιτησία να συμβάλλουν, ώστε το ανταγωνιστικό φετινό πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και διαιτησίες».

Παράλληλα, χαρακτήρισε τις εκλογές ως «μια καθοριστική στιγμή για το μέλλον της χώρας. Θα κρίνει αν θα κατοχυρώσουμε όσα έχουμε πετύχει ή θα γυρίσουμε πίσω. Ζητάμε μια ισχυρή εντολή με ένα αποτέλεσμα που θα καθορίσει τις περαιτέρω εξελίξεις»

Τόνισε ότι η πρώτη κάλπη, στις 21 Μαΐου, είναι καθοριστική και γι’ αυτό «μέχρι εκείνο το βράδυ δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για μετά». Βασικό χαρακτηριστικό των εκλογών, είπε ο κ. Οικονόμου, είναι πως «πρόκειται για μια πολιτική διαδικασία που οι πολίτες συγκρίνουν πολιτικές για το μέλλον της χώρας».

Επανέλαβε ότι «δεν πιστεύουμε στη χρησιμότητα της απλής αναλογικής» και σημείωσε πως το κυβερνητικό έργο «συνεχίζεται, η Βουλή ψηφίζει νομοσχέδια, την επόμενη εβδομάδα θα έχει τρία ακόμα, ενώ από τη Δευτέρα ξεκινά η υλοποίηση των στεγών των νέων».

Για την υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ κ. Καππάτου, παρέπεμψε σε προηγούμενη δήλωση αυτού, ενώ κάλυψε τον Άδωνι Γεωργιάδη για τους χαρακτηρισμούς των αριστερών ψηφοφόρων εκ μέρους του. «Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι μιλά μεταφορικά, παραπέμποντας σε κάποιο λεξικό, προφανώς και δεν αναφέρεται στην ποιότητα, τον χαρακτήρα και τις δεξιότητες που έχουν αυτοί οι άνθρωποι με μια συγκεκριμένη ιδεολογία.

Σχετικά με την υπόθεση του Γιάννη Ραγκούση και τον τρόπο απόκτησης της κατοικίας του, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως υπάρχουν «σοβαρά ερωτήματα που θα πρέπει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει συγκεκριμένα για την υπόθεση. Δεν είναι συνηθισμένο να παίρνει κάποιος δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και να φτιάχνει σπίτι με πισίνα. Είναι κάπως περίεργο», είπε, εστιάζοντας στον τομέα της ηθικής.

Ερωτηθείς για την υπόθεση των Πακιστανών τρομοκρατών, έκανε λόγο για μια «πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση και μια πολύ μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v