Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποσύρεται ο Κατρούγκαλος από το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ

«Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη και αποσύρομαι από την εκλογική μάχη», δηλώνει. «Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός», επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Α. Σκέρτσος: Πιάστηκαν στα πράσα.

Αποσύρεται ο Κατρούγκαλος από το ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ

«Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές; Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο τη μιντιακή παντοκρατορία της δεξιάς», δηλώνει μετά τη θύελλα που προκάλεσε η τοποθέτησή του.

To ανακοίνωσε με ανάρτηση στο Twitter:

Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές.

Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές; Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο τη μιντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη.

Να σημειωθεί πως τεχνικά είναι αδύνατον να αφαιρεθεί το όνομα του κ. Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια, τα οποία έχουν ήδη τυπωθεί και διανέμονται στα εκλογικά τμήματα. Για τον λόγο αυτό, ο ίδιος δήλωσε ότι "αποσύρεται από την εκλογική μάχη” (και όχι από το ψηφοδέλτιο). Αυτό σημαίνει ότι δεν διεκδικεί πλέον “σταυρό” και αναστέλλει τις τελευταίες προεκλογικές εμφανίσεις, σήμερα και αύριο.

ΣΥΡΙΖΑ: Οποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής θέτει εαυτόν εκτός προσπάθειας

«Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη, λοιπόν, μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται», σημειώνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη. Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή. Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του», καταλήγει.

Σκέρτσος: Εφυγε κακήν κακώς γιατί είναι «μαρτυριάρης»

Το πρωί η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διαρρήγνυε τα ιμάτιά της ότι το κόμμα της έπεσε θύμα διαστρέβλωσης της ΝΔ. Έως το μεσημέρι ο κ. Κατρούγκαλος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αυτό που καταλάβαμε όμως όλοι είναι ότι απλά πιάστηκαν στα πράσα και έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι «μαρτυριάρης». Κάθε μέρα που περνάει η προοδευτική Βαβέλ αποκαλύπτεται και καταρρέει. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών…»

Π. Τσαπανίδου: Δεν γνωρίζει τη λέξη ευθιξία

«Η Νέα Δημοκρατία που κρατάει ακόμα στα ψηφοδέλτιά της τον πολιτικό υπεύθυνο του εγκλήματος των Τεμπών είναι λογικό να μη γνωρίζει τη λέξη ευθιξία», απαντά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Κυριακή είναι κοντά και η κρίση των πολιτών θα είναι αμείλικτη».

Ανδ. Μάντζος: Εφυγε αλλά ο νόμος μένει

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έφυγε, αλλά ο νόμος του μένει, σχολιάζει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. «Και ας ξέρουν οι πολίτες, πως αυτό συμβαίνει, γιατί το επέλεξε η Νέα Δημοκρατία διατηρώντας τις αδικίες του. Από τις πολιτικές τους παλινωδίες για κυβερνήσεις ηττημένων, ανοχής, ειδικού σκοπού έως τις ασυνάρτητες προτάσεις του για τα προβλήματα των πολιτών, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει το έλλειμμα αξιοπιστίας του, που τον καθιστά χρυσό χορηγό της Νέας Δημοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v