Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα μηνύματα Τσίπρα και Ανδρουλάκη μέσω των εδρών που κράτησαν

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κρατάει την έδρα της Α΄Πειραιά αφήνοντας εκτός τον Θ.Δρίτσα και ο Ν.Ανδρουλάκης μένει στην Α΄Θεσσαλονίκης αποκλείοντας τον Χ.Καστανίδη. Η νέα Βουλή θα έχει θητεία… 24 ωρών.

Τα μηνύματα Τσίπρα και Ανδρουλάκη μέσω των εδρών που κράτησαν

Την έδρα της Α΄Πειραιά κρατάει ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας εκτός της βραχύβιας Βουλής που αναδείχθηκε την προηγούμενη Κυριακή, τον Θοδωρή Δρίτσα.

Ως εκ τούτου, θα ορκιστούν βουλευτές η Χρύσα Καράγιαννη και ο Κωνσταντίνος Καρπουχτσής, οι οποίοι εξελέγησαν πρώτοι, μετά τον κ.Τσίπρα, βουλευτές στα Δωδεκάνησα και στις Σέρρες.

Η επιλογή του προέδρου του κόμματος έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς η νέα Βουλή θα ορκιστεί το απόγευμα της Κυριακής και θα διαλυθεί το απόγευμα της Δευτέρας, με την επίσημη προκήρυξη των νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Ενδεχομένως σηματοδοτεί και την ηλικιακή ανανέωση αλλά και τη σημασία που δίνει στο πρώτο λιμάνι της χώρας - εάν βεβαίως είναι εκ νέου υποψήφιος στην ίδια περιφέρεια.

Ν.Ανδρουλάκης αντί Χ.Καστανίδη

Συμβολική, ωστόσο, είναι και η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει εκτός της 48ωρης Βουλής τον Χάρη Καστανίδη, αφού επέλεξε να κρατήσει την έδρα της Α΄Θεσσαλονίκης.

Τα ερωτηματικά αφορούν στο μήνυμα που έστειλε μέσω του προσωρινού αποκλεισμού του κ.Καστανίδη, ο οποίος, πέραν της επιτυχημένης παρουσίας στη Βουλή, ανήκει στο λεγόμενο “παπανδρεϊκό” τμήμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Με την επιλογή αυτή, “δίνει” τις έδρες του Νότιου Τομέα Αθηνών στον Παύλο Χρηστίδη και του Ηρακλείου Κρήτης στην πρώτη επιλαχούσα Ελένη Βατσινά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v