Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστολή Ντόρας Μπακογιάννη στο ΕΛΚ για την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη

Με κείμενο-δήλωση που υπογράφεται από σύσσωμη την ελληνική αντιπροσωπεία και αποστέλλεται σε όλες τις εθνικές αντιπροσωπείες, ζητά τη στήριξη των βουλευτών του Συμβουλίου της Ευρώπης με στόχο την απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας.

Επιστολή Ντόρας Μπακογιάννη στο ΕΛΚ για την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη

Με επιστολή που απέστειλε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η Ντόρα Μπακογιάννη ενημερώνει και κινητοποιεί το Συμβούλιο της Ευρώπης για την κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας Φρέντι Μπελέρη.

Μετά την απόφαση για τη συνέχιση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, η επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, σε συντονισμό με όλες τις πολιτικές ομάδες, ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά της Συνέλευσης του Συμβουλίου.

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΕΛΚ, αλλά και με ένα κείμενο-δήλωση που υπογράφεται από σύσσωμη την ελληνική αντιπροσωπεία και αποστέλλεται σε όλες τις εθνικές αντιπροσωπείες, η κ. Μπακογιάννη ζητά τη στήριξη των βουλευτών του Συμβουλίου με στόχο την απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου, τη δίκαιη μεταχείρισή του από τις αλβανικές αρχές και τη δυνατότητα να υπερασπιστεί την αθωότητά του.

Μάλιστα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι η Αλβανία, όπως και κάθε άλλο κράτος μέλος του Συμβουλίου, οφείλει να τηρεί το κράτος Δικαίου και τις αρχές της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά σχετίζονται και με τη δημοκρατική διαδικασία των δημοτικών εκλογών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v