Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν 143.800, πληροφορίες ότι προηγείται ο Κασσελάκης

Έκλεισαν οι κάλπες. Τα πρώρα αποτελέσματα δίνουν να προηγούνται Κασσελάκης-Αχτσιόγλου με πρωτιά του 35χρονου υποψηφίου. Κατά τις 11 μ.μ. εκτίμηση αποτελέσματος σε δείγμα. Υψηλή συμμετοχή στη Θεσσαλία.

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν 143.800, πληροφορίες ότι προηγείται ο Κασσελάκης

Η προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέας ηγεσίας έσπασε και το φράγμα των 140.000 ψηφοφόρων, καθώς η συμμετοχή έφτασε στους 143.800 ψηφοφόρους. Τα νέα μέλη έφτασαν τον αριθμό 40.000.

Στις 11 μμ αναμένεται η πρώτη επίσημη εκτίμηση αποτελέσματος. Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα το νήμα της πρώτης θέσης σπάει ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή, ανάμεσα στους δύο πρώτους.

Η Κουμουνδούρου δεν περίμενε τέτοια συμμετοχή και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι πολύ νωρίς, από το μεσημέρι κι όλας, σε πολλά εκλογικά τμήματα εξαντλήθηκαν τα ψηφοδέλτια αλλά και οι “φόρμες” επικαιροποίησης των νυν μελών και εγγραφής των νέων.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διακοπεί, έστω και για λίγο, η ψηφοφορία, ώστε να υπάρξει εφοδιασμός με νέο υλικό.

Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν σε τμήματα που έχουν τελειώσει… οι φάκελοι, οπότε δίνονται οδηγίες στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών να υπογράφουν τα ψηφοδέλτια και να τα ρίχνουν στην κάλπη.

Επίσης, οι τεράστιες “ουρές” οφείλονται στον μικρό αριθμό εκλογικών τμημάτων - 570 σε ολόκληρη τη χώρα - λόγω των προβλέψεων για συμμετοχή που δεν θα ξεπερνούσε τις 70-80.000 “το πολύ”.

Για τον ίδιο λόγο, οι εφορευτικές επιτροπές δεν εφοδιάστηκαν με επαρκή αριθμό tablets, γεγονός που επέδρασε αρνητικά στη ροή της ψηφοφορίας.

Μάλιστα, όταν ανακοινώθηκε ότι δόθηκε παράταση μίας ώρας οι ουρές…πύκνωσαν πάλι από κόσμο που νόμιζε ότι δεν θα προλάβει και άρχισε να προσέρχεται.

Το μεγάλο ερώτημα, πλέον, είναι εάν η αθρόα προσέλευση νέων μελών (σ.σ. που γράφτηκαν επί τόπου στα εκλογικά τμήματα) αποδίδεται στο ρεύμα που έχει ο Στέφανος Κασσελάκης ή και εάν, πέραν αυτού, κινητοποιηθήκαν και υποστηρικτές άλλων υποψηφίων, κυρίως της Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου “να μην περάσει το κόμμα σε ξένα χέρια”.

“Η συμμετοχή του κόσμου δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψήφισε. Και επισήμανε “το μαζικό παρών από τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται στις κάλπες, μαζί με το δικό μου”.

Σημειώνεται ότι προκάλεσε αίσθηση η υψηλή συμμετοχή ψηφοφόρων στη Θεσσαλία, παρά τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σε πολλές περιοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v