Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση: Φαβορί για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Κων. Ζέρβας

Στο ερώτημα αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συγκεντρώνει το 30% των ψήφων, ενώ ο Στέλιος Αγγελούδης βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 22,8%.

Δημοσκόπηση: Φαβορί για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Κων. Ζέρβας

Η απόσταση που χωρίζει τον Κωνσταντίνο Ζέρβα από τον Στέλιο Αγγελούδη βρίσκεται στις 7,2 μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Politic.gr.

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, εσείς ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συγκεντρώνει το 30% των ψήφων, ενώ ο Στέλιος Αγγελούδης βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 22,8%. Η απόσταση που τους χωρίζει βρίσκεται στις 7,2 μονάδες όταν στην προηγούμενη έρευνα της Interview η διαφορά βρισκόταν στις 9,2 μονάδες, καταγράφοντας έτσι μια τάση κλεισίματος της ψαλίδας.

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται ο Σπύρος Πέγκας με 13,7% και ακολουθεί ο Στέργιος Καλόγηρος, οποίος συγκεντρώνει το 7,2% των ψήφων.

Στην πέμπτη θέση είναι ο Δρόσος Τσαβλής με 5,8% και ακολουθούν ο Βασίλης Τομπουλίδης με 5,2%, η Μαρία Κέκη με 3,9%, ο Ιωάννης Κουριανίδης με 2,9% και ο Δημήτρης Ζιαμπάζης με 1,9% ενώ το 6,6% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νέο εκλογικό νόμο μπορεί να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή ο επικεφαλής του συνδυασμού που θα κερδίσει το 43% των έγκυρων ψηφοδελτίων. Σε αντίθετη περίπτωση, στον δήμο θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή. Στην προκειμένη περίπτωση και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας στον δεύτερο γύρο οδηγούνται οι κ.κ Κωνσταντίνος Ζέρβας και Στέλιος Αγγελούδης.

Μικρή κάμψη για Ζέρβα – Ανεβαίνει ο Αγγελούδης

Σημαντικό εύρημα της σφυγμομέτρησης είναι και η διαχρονική εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, η οποία δείχνει το κλείσιμο ψαλίδας μεταξύ Ζέρβα – Αγγελούδη. Πιο συγκεκριμένα, στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση της Interview του Αυγούστου ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε καταγράψει ποσοστό 30,2% ενώ στη συγκεκριμένη λαμβάνει το 30% των ψήφων. Αντίθετα, αύξηση των ποσοστών του καταγράφει ο Στέλιος Αγγελούδης ο οποίος από το 21% του Αυγούστου στη σημερινή δημοσκόπηση κλείνει την ψαλίδα σκαρφαλώνοντας στο 22,8% των ψήφων. Ο Σπύρος Πέγκας από το 11,8% της προηγούμενης μέτρησης τώρα φέρεται να λαμβάνει το 13,7% των ψήφων.

Η δημοσκόπηση της Interview για την Politic.gr διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 11-14 Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v