Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οθ.Ηλιόπουλος, Ελ.Ακρίτα: Δεν παραιτούμαστε από βουλευτές Επικρατείας

Τι απαντούν στα σενάρια περί παραιτήσεων ενός νυν βουλευτή και των επιλαχόντων για να “μπει” στη Βουλή ο Στ.Κασσελάκης

Οθ.Ηλιόπουλος, Ελ.Ακρίτα: Δεν παραιτούμαστε από βουλευτές Επικρατείας
Οθωνας Ηλιόπουλος, καθηγητής Ιατρικής του Harvard και ερευνητής

Δεν προτίθενται να παραιτηθούν από βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο εκλεγείς ως εκπρόσωπος των αποδήμων, καθηγητής στο Χάρβαρντ, Όθων Ηλιόπουλος και η Έλενα Ακρίτα.

Ο κ.Ηλιόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στα σενάρια που τον θέλουν να παραιτείται βοηθώντας τον Στέφανο Κασσελάκη να “μπει” στη Βουλή εάν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, εάν παραιτηθεί ένας εκ των τριών βουλευτών Επικρατείας και πράξουν το ίδιο επόμενοι τέσσερις επιλαχόντες, τότε η βουλευτική ιδιότητα θα περάσει στον κ.Κασσελάκη, ο οποίος ήταν στην ένατη, μη εκλόγιμη, θέση του ψηφοδελτίου.

Οι άλλοι δύο βουλευτές Επικρατείας είναι η Έλενα Ακρίτα και ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Ενώ οι επιλαχόντες (πριν τον κ.Κασσελάκη) είναι κατά σειρά οι: Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Θανάσης Τσακρής, Ζωρζέττα Λάλη.

Από τους πέντε, ο κ. Τσακρής δήλωσε ήδη πως προτίθεται να παραιτηθεί εάν πρόκειται να διευκολύνει την είσοδο του κ. Κασσελάκη στη Βουλή.

Η ανακοίνωση του Όθωνα Ηλιόπουλου:

Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:

Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Θεωρώ ότι η τοποθέτηση μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.

Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”.

Ελ.Ακρίτα: Είμαστε επιλογές του Α.Τσίπρα

“Όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλος έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα”, δήλωσε (στο Action 24) η δεύτερη βουλευτής Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα.

Και πρόσθεσε: “Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα εξαντλήσω τη θητεία μου γιατί ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει εμένα ούτε τίποτα άλλο. Θέλω όμως να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v