Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαρίτσης: Η πολιτική για την αριστερά δεν είναι το χόμπι των πλουσίων

Την ώρα που οι πολίτες αυτής της χώρας ζορίζονται να βγάλουν το μήνα παρακολουθούν, εμβρόντητοι και οργισμένοι, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σέρνουν ένα γαϊτανάκι εκατομμυρίων, τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Χαρίτσης: Η πολιτική για την αριστερά δεν είναι το χόμπι των πλουσίων

Εναντίον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, έστρεψε τα πυρά του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος είπε πως «την ώρα που οι πολίτες αυτής της χώρας ζορίζονται να βγάλουν το μήνα παρακολουθούν, εμβρόντητοι και οργισμένοι, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σέρνουν ένα γαϊτανάκι εκατομμυρίων».

Κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Ναυαρίνου της Θεσσαλονίκης ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση για το «πόθεν έσχες» και σημείωσε:

Σήμερα, πέντε μόνο μέρες πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, θα έπρεπε να συζητάμε για την ακρίβεια, θα έπρεπε να συζητάμε για τα διαλυμένα νοσοκομεία, θα έπρεπε να συζητάμε για την κλιματική κρίση, θα έπρεπε αν συζητάμε για τη γενοκτονία στη Γάζα, θα έπρεπε να συζητάμε για το δημοκρατικό μέλλον της Ευρώπης.

Δυστυχώς, όμως δεν τα συζητάμε όλα αυτά. Συζητάμε για τα εκατομμύρια των κυρίων Μητσοτάκη και Κασσελάκη. Συζητάμε για εταιρίες του εξωτερικού. Συζητάμε για πανάκριβα αυτοκίνητα και για υπέρογκα δάνεια.

Από τη μια μεριά έχουμε το πιο χρεοκοπημένο κόμμα της Ευρώπης, το οποίο, για μια ακόμη φορά, αυτό το χρεοκοπημένο κυβερνητικό κόμμα, διεξάγει μια προκλητικά πανάκριβη προεκλογική καμπάνια. Και από την άλλη τι έχουμε; Από την άλλη έχουμε έναν νεόκοπο πολιτικό αρχηγό που αντί να δώσει, ως όφειλε, το "πόθεν έσχες" του παρουσιάζει ένα αστείο excelόφυλλο.

Είναι δυνατόν ο κ. Σκέρτσος να λέει ότι δεν ξέρει από που πληρώνεται ο σύμβουλος τους , ο κ. Γκρίνμπεργκ;

Είναι δυνατόν ο κ. Κασσελάκης να μην λέει σε ποιους πούλησε τις εταιρίες του;».

«Την ώρα που οι πολίτες αυτής της χώρας ζορίζονται να βγάλουν το μήνα παρακολουθούν, εμβρόντητοι και οργισμένοι, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σέρνουν ένα γαϊτανάκι εκατομμυρίων», τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι μια εικόνα προσβλητική για τους πολίτες. Είναι μια εικόνα προσβλητική για μια κοινωνία που αγωνιά για το παρόν και για το μέλλον της. Και αυτό, δυστυχώς, που παρακολουθούμε δεν είναι πολιτική. Δεν είναι αυτή η πολιτική. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι αυτό η πολιτική.

Η πολιτική, όπως η Αριστερά την αντιλαμβάνεται, είναι αντίσταση στην αδικία, είναι αγώνας για το δίκιο, είναι ελπίδα για το μέλλον του λαού μας. Η πολιτική για την Αριστερά είναι η λαϊκή συμμετοχή και όχι το power game των πανάκριβων επικοινωνιακών μηχανισμών. Για την Αριστερά η πολιτική δεν είναι το χόμπι των πλουσίων, αλλά η πράξη για να ακουστεί δυνατά το δίκιο των πολλών. Για να γίνει η ανάγκη ιστορία. Για να γίνει το δίκιο ιστορία. Αυτή την αντίληψη, ακριβώς, της πολιτικής υπερασπίζεται η Νέα Αριστερά. Με αυτή την αντίληψη κάναμε και κάνουμε αυτές τις μέρες την προεκλογική μας εκστρατεία».

Ο κ. Χαρίτσης κατήγγειλε ότι κάποιοι στοχοποίησαν τη Νέα Αριστερά, επειδή, όπως είπε, εκφράζει την πολιτική του λαϊκού συμφέροντος , και υπογράμμισε: «Μας στοχοποίησαν κέντρα που δεν θέλουν να υπάρχει η Αριστερά σε αυτόν τον τόπο. Ενεργοποίησαν πάλι τις τελευταίες μέρες τη χωματερή του διαδικτύου. Αραγε ποιος πληρώνει πακτωλό χρημάτων για τους κατ΄ επάγγελμα συκοφάντες της Αριστεράς; Προσπαθούν με τη λάσπη να κάμψουν το ηθικό του αριστερού και του προοδευτικού κόσμου. Δεν το έχουν καταφέρει και δεν θα το καταφέρουν. Δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά. Η Αριστερά για μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Η Νέα Αριστερά, η σύγχρονη Αριστερά στη χώρα μας, ήρθε εδώ για να μείνει. Και ήρθε εδώ για να πρωταγωνιστήσει. Ήρθε εδώ για να καθορίσει τις εξελίξεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v