Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ να πυροδοτήσει τη συζήτηση για προοδευτική συμμαχία

«Με ανοικτά χαρτιά, πάνω στο τραπέζι», η απάντηση του βουλευτή σχετικά με τα σενάρια σχετικά για προοδευτικές συγκλίσεις. Κάλεσε τη Νέα Αριστερά να επιστρέψει τις 11 έδρες μετά (και) το 2,4%.

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ να πυροδοτήσει τη συζήτηση για προοδευτική συμμαχία

Δεν λείπουν οι προτάσεις, λείπει η αξιοπιστία ισχύος που θα πείσει τους πολίτες ότι η προοδευτική πρόταση μπορεί να είναι εφαρμόσιμη την επόμενη ημέρα.

Αυτή τη θέση-απάντηση στα σενάρια για προοδευτικές συγκλίσεις παρουσίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, συμπληρώνοντας: "Αυτό θα ήταν δυνατόν αν συγκροτούνταν μία πολιτική δύναμη, μία πολιτική συμμαχία η οποία να μπορεί να καταστεί πλειοψηφική την επόμενη μέρα. Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο σήμερα και αύριο, τις επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες. Αυτή είναι η μεγάλη προσδοκία του προοδευτικού κόσμου".

Κατά τον κ. Παππά, "ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρώτη ευθύνη να πυροδοτήσει αυτές τις εξελίξεις με ανοιχτά χαρτιά, πάνω στο τραπέζι” και πρόσθεσε: "Θα πρότεινα μία συγκροτημένη διαδικασία ανίχνευσης προγραμματικών συγκλίσεων με ορίζοντα και εκλογική σύγκλιση”.

Επισήμανε με νόημα δε, ότι "τα σενάρια που προϋποθέτουν καταστροφή δύο, τουλάχιστον, κομμάτων για να επανέλθει η αισιοδοξία στον προοδευτικό χώρο, είναι σενάρια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα”..

Ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους “πρώην” του κόμματος που ίδρυσαν τη Νέα Αριστερά, να επιστρέψουν τις 11 έδρες στο κόμμα.

Παρότι δε, αυτό το αίτημα προβάλλεται από τον Δεκέμβριο (σ.σ. που συγκρότησαν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα), εξήγησε: “εάν χθες, στις ευρωεκλογές, έπαιρναν 4% ή 5% ή 6%, θα μπορούσαν να πουν ότι νομιμοποιήθηκαν από την αριστερή βάση. Αλλά ούτε αυτό μπορούν να ισχυριστούν με το 2,4%”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v