Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα Αριστερά: Ψαλιδίζουν τα επιδόματα ανεργίας σε τουρισμό και εστίαση

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι χορηγός της εργοδοτικής αυθαιρεσίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά

Νέα Αριστερά: Ψαλιδίζουν τα επιδόματα ανεργίας σε τουρισμό και εστίαση

Με ψαλίδισμα του επιδόματος ανεργίας για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και στην εστίαση απαντά η κυβέρνηση της Ν.Δ. στις χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας την θερινή σεζόν όπως διαβάσαμε σε θριαμβολογικά non paper του Μεγάρου Μαξίμου για την ανάπτυξη της οικονομίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

Οπως επισημαίνει, «το εποχικό επίδομα και το επίδομα ανεργίας είναι "αντικίνητρο" σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και τον κ. Πατέλη και όχι οι συνθήκες γαλέρας, τα 12ωρα στον ήλιο, οι σερβιτόροι "κολυμβητές" σε παράνομα beach bar, ούτε η εργοδοτική ασυδοσία, η διαμονή σε κοντέινερ χωρίς κλιματισμό.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι χορηγός της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Είναι η κυβέρνηση που ξήλωσε το ΣΕΠΕ, που επιδοτεί την παρανομία και τους χαμηλούς μισθούς για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα λαθρόβια επιχειρηματικά συμφέροντα, ιδιαίτερα στους τουριστικούς προορισμούς.

Αυτό το καθεστώς δεν μπορεί παρά να γκρεμιστεί. Απαιτείται μια άλλη πολιτική. Με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, εξαντλητικούς ελέγχους και εφαρμογή της νομοθεσίας, αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης των εργαζομένων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v