Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάβουν τα αίματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος των προτάσεων της Κουνουνδρούρου

«Ας φέρει στις αρμόδιες Επιτροπές τις δύο προτάσεις νόμου, τις οποίες έχει ήδη κοστολογήσει το ΓΛΚ», δήλωσε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση του υπ. Οικονομικών. Πυρά Στ. Κασσελάκη, καταγγέλλει τον πρόεδρο της Βουλής ο Σ. Φάμελλος.

Ανάβουν τα αίματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος των προτάσεων της Κουνουνδρούρου

«Ο κ. Χατζηδάκης με έναν φθηνό επικοινωνισμό προσκάλεσε τον κ. Κασσελάκη να προσέλθει στην Βουλή για να τον ενημερώσει ο κ. Χατζηδάκης για το κόστος των προτάσεων νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την ακρίβεια και το φορολογικό, τις οποίες ήδη έχει κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δικαιώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», αναφέρει δήλωση της Γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεοδώρας Τζάκρη, στο περιστύλιο της Βουλής

«Ας αφήσει λοιπόν τα τεχνάσματα και σε εφαρμογή του άρθρου 85 του Κανονισμού της Βουλής ας φέρει προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές τις δύο προτάσεις νόμου, τις οποίες, επαναλαμβάνω, τις έχει ήδη κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Χατζηδάκης: Αρχικά νόμιζα ότι «γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος»

«Αρχικά νόμιζα ότι “γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος” και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεχθεί να συζητήσουμε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το δημοσιονομικό κόστος των προτάσεων Κασσελάκη με στοιχεία και παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το ξανασκέφτηκαν, κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και ξαναγύρισαν στην ασφάλεια των πολιτικών παραμυθιών», αναφέρει δήλωση-απάντηση του υπ. Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης στη Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διότι στη συζήτηση αυτή θα αποδεικνυόταν το μέγεθος του λαϊκισμού και των ψεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αποδεικνύονταν ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία δεν είχαν κοστολογηθεί και εάν υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να εφαρμοστούν θα οδηγούσαν την οικονομία στα βράχια. Δηλαδή, σε νέα επιτήρηση και μνημόνια», προσθέτει.

«Η συζήτηση στη Βουλή θα ήταν η ώρα της αλήθειας, αλλά όπου υπάρχει η αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ το βάζει στα πόδια».

Κασσελάκης: Πρωτοφανής παραβίαση του κανονισμού της Βουλής

Φέρτε «τώρα στη Βουλή για συζήτηση τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και τη φορολογία», τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, αναφορικά με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής, με τον ίδιο να κάνει λόγο για «πρωτοφανή παραβίαση του κανονισμού της Βουλής».

«Στην αρχή ήταν τα «λεφτόδεντρα», μετά ήρθε το ΓΛΚ να δικαιώσει την κοστολόγηση των προτάσεών μας για την ακρίβεια και το φορολογικό. Τώρα τα νέα «δέντρα», αυτά της αποφυγής της συζήτησης, τα ποτίζει προσχηματικά ο κ. Τασούλας» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε σχετική ανάρτηση.

Όπως υπογραμμίζει «οι προτάσεις νόμου που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών συζητούνται στη Βουλή. Με ανοιχτά μικρόφωνα. Ωστόσο, θα βρεθούμε να τις παρουσιάσουμε σε όποιον «κήπο» μας ζητηθεί. Καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την πρωτοφανή παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και την στρεψόδικη ερμηνεία του Συντάγματος από την κυβέρνηση και τον κ.Τασούλα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζει ακόμα ότι «η συζήτηση των κηπουρών και των περικοκλάδων δε θα μειώσει την ακρίβεια» και επισημαίνει χαρακτηριστικά στρεφόμενος προς τον πρωθυπουργό: «Μην κρύβεστε πίσω από άλλους κ. Μητσοτάκη. Φέρτε τώρα στη Βουλή για συζήτηση τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και τη φορολογία».

Φάμελλος: Καταγγέλλει κυβέρνηση και πρόεδρο της Βουλής - Μπλοκάρουν τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη μεθόδευση του Προέδρου της Βουλής να εμποδίσει τη συζήτηση των προτάσεων νόμου για την ακρίβεια και το φορολογικό που καταθέσαμε στη Βουλή», αναφέρει δήλωση-καταγγελία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτη Φάμελλου, για την άρνηση του Πρόεδρου της Βουλής να εισαγάγει τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για συζήτηση και επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή.

Αναλυτικά:

«Οι διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής είναι σαφείς (άρθρα 85 και επόμενα) και προβλέπουν ρητά τη διαδικασία συζήτησης των προτάσεων νόμων στις αρμόδιες Επιτροπές. Πρόκειται για συνταγματικό δικαίωμα μας ως αντιπολίτευση να ασκούμε νομοθετική πρωτοβουλία.

Για τις προτάσεις νόμου που έχουμε καταθέσει, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει καταθέσει τις εκθέσεις του στις 23.5.2024. Κατά συνέπεια κανένα κώλυμα δεν υφίσταται για να προχωρήσει η διαδικασία της συζήτησης τους στη Βουλή.

Η επίκληση από τον Πρόεδρο της Βουλής του άρθρου 73 παρ.3 του Συντάγματος για να περιορίσει το κοινοβουλευτικό μας δικαίωμα δεν ευσταθεί και αποτελεί ένα ακόμη επικοινωνιακό τέχνασμα προς εξυπηρέτηση της Κυβέρνησης.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν εμπίπτουν σε αυτό τον περιορισμό.

Οι μεθοδεύσεις του Προέδρου της Βουλής και της κυβέρνησης δεν πείθουν κανέναν. Σήμερα απέδειξαν ότι φοβούνται να συζητήσουν τις προτάσεις μας γιατί γνωρίζουν ότι είναι τεκμηριωμένες και στοχευμένες.

Σήμερα η κυβέρνηση απέδειξε ότι εφευρίσκει αντιθεσμικές προφάσεις για να φυγομαχήσει. Και είναι εξοργιστικό ότι ο Πρόεδρος της Βουλής επιχείρησε με στρεψόδικα επιχειρήματα να παραπλανήσει τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της Βουλής.

Ενημερώνουμε τους κ.κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Διεκδικούμε και απαιτούμε την εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής και τη συζήτηση των προτάσεων νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στις επιτροπές της Βουλής. Και θα εξαντλήσουμε κάθε θεσμική πρόβλεψη για να γίνει αυτό.

Κι αν η κυβέρνηση επιμείνει στην παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα προσέλθει όπου κληθεί, όπως κάνει πάντα, για να αναδείξει και το βάσιμο των επεξεργασμένων προτάσεων μας αλλά και την αντιλαϊκή και άδικη πολιτική της κυβέρνησης υπέρ των ολιγοπωλίων και κατά των νοικοκυριών και της συντριπτική πλειοψηφίας των επιχειρήσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v