Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη-Γκουτέρες

Συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Ελλάδας κατά τη θητεία της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (2025-2026) και οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη-Γκουτέρες

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες πραγματοποίησε στην έδρα του οργανισμού στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Ελλάδας κατά τη θητεία της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (2025-2026) και οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τις προσπάθειες του γενικού γραμματέα για την επανεκκίνηση και τη διατήρηση των συνομιλιών για το Κυπριακό. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τον εκ νέου διορισμό της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ ως προσωπικής απεσταλμένης του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό και ευχαρίστησε τον κ. Guterres για τις υπηρεσίες του.

Συζητήθηκαν ακόμη οι τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση την κατάσταση στη Γάζα, αλλά και τις εξελίξεις στη Συρία και τον Λίβανο. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η άμεση εκεχειρία στη Γάζα, η προστασία των αμάχων και η ανάληψη πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v