Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Το ευρώ είναι υπερβολικά ακριβό και ...γερμανικό

Το ευρώ είναι υπερβολικά ακριβό, υπερβολικά δυνατό και κάπως υπερβολικά γερμανικό. Θα έπρεπε να είναι πιο ιταλικό, γαλλικό και βασικά πιο ευρωπαϊκό, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας.

Γαλλία: Το ευρώ είναι υπερβολικά ακριβό και ...γερμανικό

Η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ σε σχέση με το δολάριο είναι υπερβολικά ισχυρή και η Γαλλία θέλει να προσαρμόσει η ΕΚΤ την ισοτιμία, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας, Arnaud Montebourg, σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να συνεχιστεί η λύση της λιτότητας... Το ευρώ είναι υπερβολικά ισχυρό και αν ήταν 10% χαμηλότερα σε σχέση με το δολάριο, ο εθνικός μας πλούτος θα αυξανόταν 1,2%, θα δημιουργούνταν 120.000 θέσεις εργασίας και το έλλειμμα θα μειωνόταν κατά 12 δισ. ευρώ.»

Η Γαλλία «κάνει έκκληση στην ΕΚΤ να πράξει ότι πράττουν και οι κυβερνήσεις: Να προσαρμόσει τις ισοτιμίες αναλόγως με το συμφέρον μας» σχολίασε ο κ. Montebourg προσθέτοντας ότι «το ευρώ είναι υπερβολικά ακριβό, υπερβολικά δυνατό και κάπως υπερβολικά γερμανικό. Θα έπρεπε να είναι πιο ιταλικό, γαλλικό και βασικά πιο ευρωπαϊκό.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v