Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελβετική τράπεζα επιβάλλει αρνητικά επιτόκια σε καταθέτες

Η Alternative Bank Schweiz έστειλε επιστολή σε όλους τους πελάτες της στα μέσα Οκτωβρίου πληροφορώντας τους ότι θα επιβάλλει αρνητικά επιτόκια στις καταθέσεις από το 2016.

Ελβετική τράπεζα επιβάλλει αρνητικά επιτόκια σε καταθέτες

Μια μικρή ελβετική τράπεζα που ειδικεύεται στην χρηματοδότηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών έργων θα κάνει κάτι πρωτοφανές για ίδρυμα τραπεζικής λιανικής, επιβάλλοντας αρνητικά επιτόκια σε πελάτες.

Όπως μεταδίδει το AFP, η Alternative Bank Schweiz έστειλε επιστολή σε όλους τους πελάτες της στα μέσα Οκτωβρίου πληροφορώντας τους ότι θα επιβάλλει αρνητικά επιτόκια στις καταθέσεις από το 2016.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα ανέφερε ότι θα επιβάλλει επιτόκιο -0,125% για τους τρεχούμενους λογαριασμούς.

Σημειώνεται πως η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας μείωσε τα επιτόκια κάτω από το μηδέν τον Ιανουάριο, σε μια προσπάθεια να τονώσει την οικονομία, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Η ΑBS δικαιολόγησε την κίνηση λέγοντας πως θα προσφέρει περιθώριο για την χρηματοδότηση έργων. «Η απόφαση για αρνητικά επιτόκια μας κοστίζει πολλά χρήματα, περίπου όσα τα κέρδη μας την περασμένη χρονιά» δήλωσε στο AFP ο πρόεδρος της ABS, Μartin Rohner.

«Καταλήξαμε ότι η εισαγωγή αρνητικού επιτοκίου ήταν μια πιο διαφανής και δίκαιη λύση για τους πελάτες μας» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v