Το Παρίσι θα μπορούσε να δελεάσει και να κερδίσει μέχρι και 20.000 εργαζόμενους στη βρετανική χρηματοοικονομική βιομηχανία, με την έξοδό τους πιθανώς να ξεκινά ελάχιστες εβδομάδες αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο ενεργοποιήσει την επίσημη διαδικασία αποχώρισής του από την ΕΕ, εκτιμά το Europlace, lobby group της γαλλικής πρωτεύουσας.
Το Παρίσι θα ξετυλίξει τα επιχειρήματά του στα στελέχη με έδρα στο Λονδίνο, σε μια σειρά σχετικές συναντήσεις τον Φεβρουάριο, καθώς ανταγωνίζεται αντίπαλες πόλεις όπως η Φρανκφούρτη για να κερδίσει ταλέντα.
Το διαφημιστικό υλικό του Europlace δείχνει πως η γαλλική πρωτεύουσα θα εκθειάσει το γεγονός πως ήδη απασχολεί πάνω από 180.000 άτομα στη χρηματοοικονομική βιομηχανία, φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αγορά ομολόγων στην περιοχή και έχει να καυχηθεί για τη δεύτερη μεγαλύτερη δεξαμενή asset managers.
«Αισθανόμαστε πως θα παρθούν αποφάσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους», εκτίμησε σύμφωνα με το Bloomberg ο Arnaud de Bresson, επικεφαλής του Europlace, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Λονδίνο. «Βλέπουμε ότι τα ιδρύματα επιταχύνουν τη διαδικασία εξερεύνησης», πρόσθεσε.
Γνωρίζοντας πάνω-κάτω το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών, οι τραπεζίτες τονίζουν πως θέλουν να παγιώσουν νέα ή διευρυμένα γραφεία στην ΕΕ πριν φύγει η Βρετανία, κάτι που προς το παρόν έχει τοποθετηθεί χρονικά κάποια στιγμή το 2019.
Η Τερέζα Μέι ισχυρίζεται πως θέλει να επιτύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία, ωστόσο δεν έχει σκιαγραφήσει λεπτομερώς τι είναι αυτό που αναζητά και αρνείται να εγκρίνει και τη μεταβατική φάση που επιθυμεί η βιομηχανία, ώστε να είναι ομαλή η αποχώρηση.