Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bullard: Η Fed πρέπει να υπερασπιστεί το στόχο για τον πληθωρισμό

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κινδυνεύει να χάσει την αξιοπιστία της, προειδοποίησε ο James Bullard, σε συνέντευξη του στο Reuters.

Bullard: Η Fed πρέπει να υπερασπιστεί το στόχο για τον πληθωρισμό

Η Fed πρέπει να υπερασπιστεί με ξεκάθαρο τρόπο τον στόχο για πληθωρισμό 2% και να σταματήσει την αύξηση επιτοκίων μέχρι να ενισχυθεί η άνοδος των τιμών, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, James Bullard.

H κεντρική τράπεζα κινδυνεύει να χάσει την αξιοπιστία της και ενδεχομένως να πυροδοτήσει μια ύφεση, αν συνεχίσει να επιμένει στην «ομαλοποίηση» χωρίς ισχυρότερες ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός κινείται υψηλότερα, ανέφερε σε συνέντευξη του στο Reuters.

«Αν θες να έχεις έναν στόχο για τον πληθωρισμό πρέπει να τον υπερασπίζεσαι. Αν λες πως θα πιάσεις το στόχο για τον πληθωρισμό τότε πρέπει να προσπαθήσεις να τον πετύχεις και να διατηρήσεις την αξιοπιστία σου» τόνισε.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι συνάδελφοι του που επιμένουν πως οι αδύναμες μετρήσεις για τον πληθωρισμό οφείλονται σε περιστασιακούς παράγοντες, παραβλέπουν το γεγονός ότι η τεχνολογία ή κάποιος άλλος παράγοντας κρατάει χαμηλά τις τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v