Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάισελμπλουμ: Το Eurogroup θα απορρίψει την πρόταση Κομισιόν για ΥΠΟΙΚ

«Νομίζω πως το Eurogroup θα επιμείνει να έχει δικό του πρόεδρο», δήλωσε σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κ. Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρχει διάκριση μεταξύ του ρόλου του Eurogroup και του ρόλου της Κομισιόν.

Ντάισελμπλουμ: Το Eurogroup θα απορρίψει την πρόταση Κομισιόν για ΥΠΟΙΚ
Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα απορρίψουν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία θέσης υπουργού Οικονομικών της ΕΕ, ο οποίος θα συνδυάζει τους ρόλους του επιτρόπου και του προέδρου του Eurogroup.

«Νομίζω πως το Eurogroup θα επιμείνει να έχει δικό του πρόεδρο», δήλωσε σε επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κ. Ντάισελμπλουμ, μια ημέρα μετά την πρόταση της Κομισιόν, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Υπάρχει μια ισχυρή αίσθηση στο Eurogroup πως πρέπει να υπάρξει διάκριση μεταξύ του ρόλου του Eurogroup, που είναι ομάδα υπουργών, και του ρόλου της Κομισιόν, που είναι ο φύλακας των Συνθηκών», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ντάισελμπλουμ αποχωρεί από την προεδρία του Eurogroup στα μέσα Ιανουαρίου και την θέση του θα αναλάβει ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v