Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: Το sell-off αυξάνει τους φόβους για βαθύτερη πτώση

Το 70% των fund manager πιστεύουν πως η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στην περίοδο που συνήθως προηγείται μιας πτώσης.

BofA: Το sell-off αυξάνει τους φόβους για βαθύτερη πτώση

Η συντριπτική πλειοψηφία των fund manager πιστεύουν ότι οι αγορές πλησιάζουν προς το τέλος του οικονομικού κύκλου, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merrill Lynch, το οποίο σημαίνει πως μεγάλος αριθμός επενδυτών αποσύρεται από στοιχεία ενεργητικού με ρίσκο.

Η έρευνα Global Fund Manager της BofA για τον Φεβρουάριο, η οποία διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια του μαζικού ξεπουλήματος στις μετοχές, έδειξε πως το 70% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στην περίοδο λήξης του οικονομικού κύκλου που συνήθως προηγείται μιας πτώσης.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2008.

Ωστόσο, το 91% θεωρεί εξαιρετικά μικρή την πιθανότητα να σημειωθεί άμεσα μια ύφεση και ποντάρουν σε προ-κυκλικές μετοχές όπως οι τράπεζες και οι ενεργειακοί όμιλοι.

Σημαντική πτώση σημείωσε το ποσοστό των πόρων που είναι τοποθετημένο σε μετοχές, ενώ οι επενδύσεις σε ομόλογα υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1998. Οι ερωτηθέντες θεωρούν πως τα πιο «δημοφιλή» trades το σορτάρισμα του δολαρίου και τα στοιχήματα για περαιτέρω ράλι στις τεχνολογικές μετοχές της Κίνας και των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v