Σολτς: Λάθος να αλλάξει η Ελλάδα το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε

«Συνοδεύουμε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και αυτό γίνεται σε πλαίσιο εμπιστοσύνης», τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ. «Μεγάλο λάθος να αλλάξει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί».

Σολτς: Λάθος να αλλάξει η Ελλάδα το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε

Η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα και είναι σε σωστό δρόμο, η ανάπτυξη έχει δυναμισμό και δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα. Αυτά επισήμανε μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα είναι και αυτή μια απόδειξη της επιτυχίας των μηχανισμών σταθεροποίησης που διαθέτει πλέον η ΕΕ.

«Συνοδεύουμε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και αυτό γίνεται σε πλαίσιο εμπιστοσύνης», τόνισε επίσης ο Γερμανός υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «είναι σημαντικό να τηρηθούν οι συμφωνίες, όποια κυβέρνηση και αν υπάρχει στην Ελλάδα. Θα ήταν μεγάλο λάθος να αλλάξει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί» δήλωσε, σημειώνοντας όμως ότι υπάρχουν και κάποια περιθώρια ευελιξίας.

Ο κ. Σολτς, αναφερόμενος στα θέματα της ευρωπαϊκής επικαιρότητας, σημείωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας μπορεί να επιτελέσει τις λειτουργίες ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, όχι όμως και για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών.

Σημείωσε επίσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ότι θα ήταν εφικτό να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό σύστημα αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της ανεργίας που δημιουργείται σε ένα κράτος-μέλος, όταν αντιμετωπίζει εξωγενή οικονομική κρίση μεγάλης εμβέλειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v