Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με «αυστηρή τιμωρία» απειλεί ο Τραμπ τη Σ. Αραβία για τον Κασόγκι

Αν αποδειχθεί ότι ευθύνεται το Ριάντ, τότε θα υποστεί μια "αυστηρή τιμωρία", είπε ο αμερικανός πρόεδρος. Επανέλαβε όμως ότι δεν θέλει να σταματήσει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, για να μην πληγούν θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Με «αυστηρή τιμωρία» απειλεί ο Τραμπ τη Σ. Αραβία για τον Κασόγκι

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή του στο CBS πως θα υπάρξει "αυστηρή τιμωρία" της Σαουδικής Αραβίας αν αποδειχθεί πως ο εξαφανισμένος Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τραμπ εκτίμησε ότι η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να ευθύνεται για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου. "Προς το παρόν, (οι Σαουδάραβες) διαψεύδουν (την εμπλοκή τους) και την διαψεύδουν κατηγορηματικά. Θα μπορούσαν να ευθύνονται αυτοί; Ναι" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ερωτηθείς αν ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έδωσε εντολή για δολοφονία του Κασόγκι, ο Τραμπ είπε πως «κανένας δεν γνωρίζει ακόμα, όμως πιθανότατα θα μπορέσουμε να το μάθουμε», προσθέτοντας πως «θα θυμώσουμε πολύ αν αυτό συνέβη».

Αν αποδειχθεί ότι ευθύνεται το Ριάντ, τότε θα υποστεί μια "αυστηρή τιμωρία", πρόσθεσε ο Τραμπ. Επανέλαβε όμως ότι δεν θέλει να σταματήσει τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, για να μην πληγούν θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι διακυβεύονται πολλά στην περίπτωση του Κασόγκι, "ίσως ακριβώς επειδή" ήταν δημοσιογράφος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v