Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην Κύπρο

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει μονομερείς δραστηριότητες (στην Ανατολική Μεσόγειο). Δεν θα αφήσουμε να παραβιάζονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε συμπόσιο στην Άγκυρα.

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην Κύπρο

Η Άγκυρα θα συνεχίσει τις εργασίες γεώτρησης φυσικού αερίου γύρω από την Κύπρο, με στόχο τη δίκαιη κατανομή πόρων, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει μονομερείς δραστηριότητες (στην Ανατολική Μεσόγειο). Πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με πραγματικά βήματα», είπε ο Τσαβούσογλου σε συμπόσιο με τίτλο «Νόμος και Πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο», στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες γεώτρησης γύρω από το νησί. Δεν προσπαθούμε να πολεμήσουμε κανέναν. Στόχος μας είναι η δίκαιη κατανομή πόρων. Ωστόσο, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα αφήσουμε να παραβιάζονται τα δικαιώματα της Τουρκίας, της Τουρκικής Δημοκρατίας της "Βόρειας Κύπρου" και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v