Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε παράνομες ομάδες στο δικαστικό σώμα

Η χώρα χρειάζεται δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικό προσωπικό που κάνει το καθήκον του υπό την εντολή του νόμου, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. Επίθεση κατά των ΗΠΑ για τον Φετουλάχ Γκιουλέν και τη στάση τους κατά της Τουρκίας.

Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε παράνομες ομάδες στο δικαστικό σώμα

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την πόλωση, τις παρατάξεις και τις παράνομες ομάδες να λειτουργούν στα θεσμικά όργανα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του δικαστικού σώματος, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τρίτη.

Μιλώντας σε εκδήλωση δικαστών και εισαγγελέων στην Άγκυρα, τόνισε ότι η Τουρκία συνεχίζει να απομακρύνει μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν από θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου του δικαστικού κλάδου.

Όπως δήλωσε, η Τουρκία χρειάζεται δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικό προσωπικό που κάνει το καθήκον του υπό την εντολή του νόμου.

Ασκησε επίσης κριτική κατά της αμερικανικής κυβέρνησης για την πρόσφατη «άδικη» στάση της κατά της Τουρκίας, λέγοντας, σύμφωνα με το Anadolu: «Αυτή η χώρα όχι μόνο προστατεύει τον ηγέτη και μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης (FETO), που έχει αίμα του έθνους μας στα χέρια της, αλλά επίσης ενδυναμώνει άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στα σύνορά μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v