Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ταγιάνι: Χρήματα για έργα της ΕΕ, αντί μετεγκατάσταση προσφύγων

Οι χώρες που δεν δέχονται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, να δίνουν περισσότερα χρήματα για την Αφρική και τα αναπτυξιακά και μεταναστευτικά πρότζεκτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ταγιάνι: Χρήματα για έργα της ΕΕ, αντί μετεγκατάσταση προσφύγων

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αρνούνται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες θα μπορούσαν αντ’  αυτού να δίνουν περισσότερα χρήματα για έργα της ΕΕ στην Αφρική όσον αφορά τη μετανάστευση και την ανάπτυξη, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η διαμάχη για τη μετανάστευση έχει διχάσει τα κράτη βορρά και νότου της ΕΕ καθώς και τις πλούσιες χώρες που είναι προορισμός για τις μεταναστευτικές ροές, όπως η Γερμανία από το 2015, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική έφτασαν στα σύνορα της Ευρώπης.

«Όχι μετεγκατάσταση –(οπότε) περισσότερα χρήματα για την Αφρική» τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Reuters.

«Αυτός θα είναι ένας καλός συμβιβασμός. Είναι καλύτερα να έχουμε μία συμφωνία με συμβιβασμό παρά καθόλου συμφωνία», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v