Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody’s: Κάτω από 3% η παγκόσμια ανάπτυξη τα επόμενα δύο χρόνια

Οι διαρκείς εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως -ΗΠΑ και Κίνα- θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις υπονομεύοντας τις επενδύσεις. Αναμένει να επιδεινωθεί η εμπορική διαμάχη από τον Ιανουάριο.

Moody’s: Κάτω από 3% η παγκόσμια ανάπτυξη τα επόμενα δύο χρόνια

Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης τα επόμενα δύο χρόνια βλέπει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ενώ αναμένει να κλιμακωθεί περαιτέρω ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα.

«Αναμένουμε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί και θα διαμορφωθεί κάτω από το 3% το 2019 και 2020, από τις εκτιμήσεις για 3,3% το 2017-18» αναφέρει σε νέα έκθεση της.

Προσθέτει ότι οι πρόσφατοι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα αξίας $200 δισ. θα αυξηθούν πιθανότατα σε 25% τον Ιανουάριο από το τρέχον επίπεδο του 10%.

«Και στις δύο χώρες η συνολική μακροοικονομική επίπτωση στην ανάπτυξη θα είναι διαχειρίσιμη. Ωστόσο, οι διαρκείς και ευρύτερες εντάσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως θα έχουν ευρέως αρνητικές επιπτώσεις υπονομεύοντας τις επενδύσεις», τονίζει σύμφωνα με το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v