Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαρνιέ: Η συμφωνία του Brexit είναι ο καλύτερος συμβιβασμός

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την ήττα της Μέι στο κοινοβούλιο την Τρίτη, ο διαπραγματευτής της ΕΕ δήλωσε ότι η απόρριψη της συμφωνίας δεν δίνει κάποια ένδειξη για το πώς μπορούν να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στο εξής.

Μπαρνιέ: Η συμφωνία του Brexit είναι ο καλύτερος συμβιβασμός

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, παροτρύνει το Ηνωμένο Βασίλειο να πει «ξεκάθαρα» τι θέλει, όσον αφορά τις μελλοντικές σχέσεις με την ΕΕ.

Επιμένει δε, ότι η συμφωνία για την έξοδο από το μπλοκ είναι ο «καλύτερος συμβιβασμός» που μπορούν οι Βρυξέλλες να προσφέρουν στη χώρα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την ήττα της Μέι στο κοινοβούλιο την Τρίτη, δήλωσε ότι η απόρριψη της συμφωνίας δεν δίνει κάποια ένδειξη για το τι θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο ή πώς μπορούν να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στο εξής.

«Αυτή η ψηφοφορία δεν αποτελεί σαφή εκδήλωση θετικής πλειοψηφίας που θα ορίζει ένα εναλλακτικό σχέδιο», σημείωσε ο Μπαρνιέ, μιλώντας σε ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο. «Εναπόκειται στη βρετανική κυβέρνηση να αξιολογήσει το αποτέλεσμα και να υποδείξει πού βρισκόμαστε».

Προειδοποίησε ότι δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στη νομικά δεσμευτική ρύθμιση για το ιρλανδικό backstop που έχει στόχο την αποφυγή σκληρών συνόρων μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας.

Με μόλις 10 εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου από την ΕΕ, ο Μισέλ Μπαρνιέ υπογράμμισε ότι η ΕΕ θα παραμείνει «σαφής και ξεκάθαρη» στη διασφάλιση ότι δεν θα υπάρξει Brexit χωρίς συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v