Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Eurogroup ο Φ. Λέιν για τη θέση του Πράετ

Εξαιρετική επιλογή, τον χαρακτηρίζει ο Μάριο Σεντένο. Βρίσκεται στο «τιμόνι» της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας από το 2015, επιβλέποντας τη σταθερή ανάπτυξη της ιρλανδικής οικονομίας, μετά τα προγράμματα διάσωσης της ΕΕ στο διάστημα 2011-2014.

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Eurogroup ο Φ. Λέιν για τη θέση του Πράετ

Τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, Φίλιπ Λέιν, ενέκριναν ομόφωνα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για τη θέση του επόμενου επικεφαλής οικονομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά τη λήξη της θητείας του Πίτερ Πράετ, στις 31 Μαΐου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, αναφέρει: «Το Eurogroup προτείνει ομόφωνα τον Φίλιπ Λέιν, Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, για τη θέση μέλους στο εκτελεστικό διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ. Ο Φίλιπ είναι εξαιρετική επιλογή».



Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Λέιν, 49 ετών, βρίσκεται στο «τιμόνι» της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας από το 2015, επιβλέποντας τη σταθερή ανάπτυξη της ιρλανδικής οικονομίας, μετά τα προγράμματα διάσωσης της ΕΕ στο διάστημα 2011-2014, τα οποία βοήθησαν τη χώρα να ξεπεράσει τη χειρότερη οικονομική κρίση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Θεωρείται ηπίων τόνων, κινούμενος στην ίδια γραμμή με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

«Το Eurogroup παρείχε σήμερα τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Φίλιπ Λέιν», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση και θα επιβεβαιωθεί επισήμως, από τους ηγέτες της ΕΕ, στη Σύνοδο τους, στις 22-23 Μαρτίου.




 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v