Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Στα χέρια του Τραμπ το πόρισμα για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Ο Τραμπ έχει πλέον στη διάθεσή του 90 ημέρες για να αποφασίσει εάν θα αναλάβει δράση, βάσει των εισηγήσεων του υπουργείου.

ΗΠΑ: Στα χέρια του Τραμπ το πόρισμα για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επέδωσε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή μια έκθεση που ενδέχεται να οδηγήσει στην επιβολή υψηλότερων, επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αυτοκινητοβιομηχανίας και σοβαρές συνέπειες στην αγορά, πριν καν αποκαλυφθεί το περιεχόμενό της, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ανέφερε ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα καμιά πληροφορία για το πόρισμα της έρευνάς του βάσει του «Άρθρου 232» για το εάν και κατά πόσον τα εισαγόμενα αυτοκίνητα εγείρουν απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Ο Τραμπ έχει πλέον στη διάθεσή του 90 ημέρες για να αποφασίσει εάν θα αναλάβει δράση, βάσει των εισηγήσεων του υπουργείου. Στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας προεξοφλούν ότι ο Λευκός Οίκος θα επιβάλει υψηλότερους δασμούς, αν μη τι άλλο, στα πλήρως συναρμολογημένα αυτοκίνητα ή/και στις τεχνολογίες και στα ανταλλακτικά που συνδέονται με τα ηλεκτρικά, τα αυτόματα, τα συνδεδεμένα και άλλα οχήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v