Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αγωγή κατά του Ντόναλντ Τραμπ από 16 πολιτείες

Θέλουν να μπλοκάρουν την απόφασή του να κηρύξει τη χώρα σε έκτακτη ανάγκη και να δαπανήσει στο συνοριακό τείχος χρήματα, τα οποία το Κογκρέσο υπολόγιζε να αφιερωθούν σε άλλα θέματα.

ΗΠΑ: Αγωγή κατά του Ντόναλντ Τραμπ από 16 πολιτείες

Αγωγή κατά του Ντόναλντ Τραμπ και της κυβέρνησής του υπέβαλαν 16 αμερικανικές πολιτείες, με στόχο να μπλοκάρουν την απόφασή του να κηρύξει τη χώρα σε έκτακτη ανάγκη και να συγκεντρώσει τη χρηματοδότηση που επιθυμεί για την ανοικοδόμηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Με τον τρόπο αυτό ο Αμερικανός Πρόεδρος θα μπορούσε να δαπανήσει χρήματα που το Κογκρέσο υπολόγιζε να αφιερωθούν σε άλλα θέματα.

Όπως θυμίζει το Reuters, το Κογκρέσο αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά του για $5,7 δισ. έτσι ώστε να χτίσει το συνοριακό τείχος.

«Υποβάλλουμε την αγωγή κατά του Προέδρου Τραμπ για να τον σταματήσουμε από τη μονομερή κλοπή των χρημάτων του φορολογούμενου που κρατήθηκαν στην άκρη από το Κογκρέσο για τους πολίτες μας. Για τους περισσότερους από εμάς, η θέση του Προέδρου δεν είναι θέση για θέατρο», σημείωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνιας, Xavier Becerra, υποστηρικτής των Δημοκρατικών.

 
 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v