Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Παραδίδεται η έρευνα του Μάλερ για τις σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας

Ο ειδικός εισαγγελέας δεν θα απαγγείλει νέες κατηγορίες, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ. Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα διαβιβάσει στους βουλευτές μια σύνοψη των ευρημάτων της έκθεσης το συντομότερο μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΗΠΑ: Παραδίδεται η έρευνα του Μάλερ για τις σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας

Η αποστολή του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος υπέβαλε την Παρασκευή στο υπουργείο Δικαιοσύνης την τελική του έκθεση για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 θα τερματιστεί μέσα "στις επόμενες μέρες", δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

"Η αποστολή του ειδικού εισαγγελέα θα τερματιστεί μέσα στις επόμενες μέρες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πίτερ Καρ, επιβεβαιώνοντας ότι η έρευνα του Μάλερ ολοκληρώνεται με την κατάθεση της έκθεσής του και δεν θα υπάρξουν από τον ίδιο περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Ο Μάλερ δεν θα απαγγείλει νέες κατηγορίες όσον αφορά την έρευνά του, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης CNN, CBS και ABC, επικαλούμενα αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τα κυριότερα συμπεράσματα της έκθεσης που συνέταξε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ θα δοθούν στη δημοσιότητα μόλις διαβιβαστούν στο Κογκρέσο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα διαβιβάσει στους βουλευτές μια σύνοψη των ευρημάτων της έκθεσης το συντομότερο μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Μάλερ, όπως θυμίζει το ΑΠΕ, χρησιμοποίησε την εξουσία του για να ασκήσει διώξεις, έπειτα από αδικήματα που προέκυψαν από την έρευνα του, απαγγέλοντας κατηγορίες σε μια σειρά συνεργατών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανάμεσα σε άλλους, στον πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v