Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ορμπαν: Δουλειά μου είναι να εκθέτω τις ενέργειες των Βρυξελλών

Ανεβάζει τους τόνους ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, καθώς το κόμμα του κινείται προς τις ευρωεκλογές. Πρέπει να ενημερώνουμε συνεχώς τον κόσμο για το τι κάνουν οι Βρυξέλλες, σημείωσε σε συνέντευξή του.

Ορμπαν: Δουλειά μου είναι να εκθέτω τις ενέργειες των Βρυξελλών

Η κυβέρνηση του Oύγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν θα μπορούσε να συνεχίσει τις εκστρατείες κατά των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως άφησε να εννοηθεί ο ίδιος την Κυριακή, την ώρα που το εθνικιστικό κόμμα του, Fidesz, κινείται προς τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 26 Μαΐου.

Οπως θυμίζει το Reuters, την Τετάρτη, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), ψήφισε την αναστολή συμμετοχής του Fidesz σε αυτό, εν μέσω ανησυχιών για παραβιάσεις αρχών της ΕΕ, όσον αφορά το κράτος δικαίου.

Η κίνηση προκλήθηκε εν μέρει από την εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης στην Ουγγαρία, κατά του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που τον εμφάνιζαν ως υποστηρικτή της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη και ως μαριονέτα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς. 

Ο Ορμπαν είχε σταματήσει τις επιθέσεις μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενώ είχε ζητήσει συγγνώμη από τα μέλη του ΕΛΚ, πριν... χτυπήσει ξανά, με μαχητικούς τόνους, σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο την Κυριακή.

«Οι άνθρωποι στις Βρυξέλλες είναι λίγο θυμωμένοι με εμάς γιατί, κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, διοργανώσαμε μια καμπάνια ενημέρωσης στην Ουγγαρία, εκθέτοντας ουσιαστικά τις ενέργειες τους», δήλωσε ο Ορμπαν.

«Τους έχουμε εκθέσει και, όπως είναι φυσικό, είναι θυμωμένοι. Η δουλειά μας τώρα είναι να ενημερώνουμε συνεχώς τον κόσμο για το τι κάνουν οι Βρυξέλλες», πρόσθεσε ο Ορμπαν, στη συνέντευξη της Κυριακής.

Ερωτηθείς αν τα σχόλια του Ορμπαν σήμαιναν ότι η κυβέρνηση θα επαναλάβει τις αντι-ευρωπαϊκές εκστρατείες ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκανε περαιτέρω σχόλιο, λέγοντας: «Τα λόγια του πρωθυπουργού μιλούν από μόνα τους».

«Τύποι σαν τον Τίμερμανς δεν πρέπει να παίρνουν θέσεις στις Βρυξέλλες, γιατί αυτό θα αποδυναμώσει τη συνεργασία σε ολόκληρη την ΕΕ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v