Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπρέιναρντ (Fed): H άνοδος της ανισότητας μπορεί να υπονομεύει την ανάπτυξη

Oι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν ο κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης στις ΗΠΑ και τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών μετά την κρίση ήταν πιο αργή από ότι αναμενόταν, τόνισε η αξιωματούχος της Fed.

Μπρέιναρντ (Fed): H άνοδος της ανισότητας μπορεί να υπονομεύει την ανάπτυξη

H άνοδος της ανισότητας θα μπορούσε να αποτελεί έναν από τους παράγοντες πίσω από την υποτονική ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας μετά την παγκόσμια κρίση, υποστήριξε την Παρασκευή η αξιωματούχος της Fed, Λάελ Μπρέιναρντ.

Oι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν ο κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης στις ΗΠΑ και τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών μετά την κρίση ήταν πιο αργή από ότι αναμενόταν, υποστήριξε σύμφωνα με το Marketwatch η κα. Μπρέιναρντ σε ομιλία της σε συνέδριο της Fed.

«Η άνοδος της ανισότητας είναι μια πιθανή εξήγηση» για αυτή την τάση, σημείωσε.

Η έρευνα δείχνει ότι τα νοικοκυριά με χαμηλό επίπεδο πλούτου δαπανούν μεγαλύτερο μερίδιο του εισοδήματός του από τα πιο πλούσια νοικοκυριά, πρόσθεσε.

Ως εκ τούτου σε μια οικονομία που η ανισότητα αυξάνεται, η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών μπορεί να είναι πιο αδύναμη από μια οικονομία στην οποία τα κέρδη κατανέμονται πιο ισότιμα, κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v