Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Οκτώ τραυματίες από έκρηξη στη Λυόν

Oι γαλλικές εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι η έκρηξη πιθανότητα προκλήθηκε από βόμβα σε πακέτο. Για «επίθεση» χωρίς νεκρούς κάνει λόγο ο Μακρόν. Ξεκίνησε έρευνα η αντιτρομοκρατική.

Γαλλία: Οκτώ τραυματίες από έκρηξη στη Λυόν

Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν  από έκρηξη που σημειώθηκε στη Λυόν στη Γαλλία, σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές και το τηλεοπτικό κανάλι BFM.

Το σημείο της έκρηξης βρίσκεται στο κέντρο της γαλλικής πόλης, σε ζώνη κυκλοφορίας πεζών. Oι γαλλικές εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι η έκρηξη πιθανότητα προκλήθηκε από παγιδευμένο δέμα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ετοιμαζόταν να δώσει ομιλία τη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση, χαρακτήρισε την έκρηξη ως «επίθεση» χωρίς νεκρούς.

Εν τω μεταξύ, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ανοίγει έρευνα για την έκρηξη στη Λυόν.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε καταστήματα. Ο δήμαρχος του 2ου διαμερίσματος της Λυόν, Ντενίς Μπρολικιέρ, ανέφερε ότι κάποιοι από τους οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι αναζητείται ένας ύποπτος κοντά στα 30 με γυαλιά ηλίου, καλυμμένο πρόσωπο και μαύρα ρούχα, ο οποίος διέφυγε με ποδήλατο, αφού προηγουμένως είχε αφήσει το πακέτο έξω από ένα φούρνο. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v