Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νότια Κορέα: Κανονικά θα διεξαχθούν τα προγραμματισμένα κοινά γυμνάσια με ΗΠΑ

Τα γυμνάσια κατά το μεγαλύτερος μέρος τους θα γίνουν με προσομοιώσεις σε υπολογιστές, όχι με την ανάπτυξη στρατιωτικών και υλικού επί του πεδίου.

Νότια Κορέα: Κανονικά θα διεξαχθούν τα προγραμματισμένα κοινά γυμνάσια με ΗΠΑ

Ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας τόνισε χθες Σάββατο ότι τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ που η Σεούλ και η Ουάσινγκτον έχουν προγραμματίσει να διεξαχθούν τον επόμενο μήνα θα γίνουν κανονικά.

O ίδιος διέψευσε την καταγγελία της Πιονγκγιάνγκ ότι αποτελούν παραβίαση μιας συμφωνίας που είχαν κάνει ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Η φύση των (προσεχών στρατιωτικών) γυμνασίων δεν είναι επιθετική (...) γίνονται για την ενίσχυση της συμμαχίας» των δύο χωρών, τόνισε ο Τσόι Τζονγκ-κουν, κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου Μουν Τζε-ιν αρμόδιος για τον «σχεδιασμό της ειρήνης», μιλώντας στο ετήσιο φόρουμ στο Aspen Institute.

Αργότερα ο Τσόι είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι τα γυμνάσια κατά το μεγαλύτερος μέρος τους θα γίνουν με προσομοιώσεις σε υπολογιστές, όχι με την ανάπτυξη στρατιωτικών και υλικού επί του πεδίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v