Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαουδική Αραβία: Η παραγωγή αργού θα έχει αποκατασταθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου

Το Ριάντ δεν γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Aramco και ποια ήταν τα κίνητρα του, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.

Σαουδική Αραβία: Η παραγωγή αργού θα έχει αποκατασταθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου

Η παραγωγή αργού στη Σαουδική Αραβία θα έχει αποκατασταθεί πλήρως ως το τέλος Σεπτεμβρίου, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Ενέργειας του βασιλείου την Τρίτη.

Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζι μπιν Σαλμάν ανέφερε ακόμα ότι η παραγωγή αργού τον Οκτώβριο θα ανέλθει στα 9,89 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ επισήμανε ότι οι εξαγωγές αργού της χώρας δεν θα υποχωρήσουν τον Σεπτέμβριο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος διαμήνυσε πως η Σαουδική Αραβία πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα για να αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις. 

Τόνισε επίσης ότι το Ριάντ δεν γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Aramco και ποια ήταν τα κίνητρα του. 

Νωρίτερα την Τρίτη, καλά πληροφορημένες πηγές είχαν αναφέρει στο Reuters ότι η παραγωγή αργού στη Σαουδική Αραβία θα αποκατασταθεί γρηγορότερα από ότι αναμενόταν αρχικά μετά τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Aramco. Το βασίλειο είναι κοντά στην αποκατάσταση του 70% της παραγωγής που έχασε μετά το χτύπημα, σημείωσε μια από τις πηγές.

Η ίδια πηγή υποστήριξε πως η παραγωγή θα έχει επιστρέψει πλήρως στα φυσιολογικά επίπεδα σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Aμέσως μετά τη δημοσίευση της είδησης, η τιμή του αργού κατέγραψε βουτιά 5%, στα 59,86 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v