Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη Σαουδική Αραβία επισκέπτεται ο Πούτιν

Στην ατζέντα ο συντονισμός των από κοινού ενεργειών για τη σταθεροποίηση της τιμής του πετρελαίου, η κατάσταση στη Συρία και στην περιοχή του Κόλπου καθώς και η παλαιστινο-ισραηλινή διένεξη.

Τη Σαουδική Αραβία επισκέπτεται ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε σήμερα το μεσημέρι στο διεθνές αεροδρόμιο Βασιλιάς Χάλεντ του Ριάντ, όπου τον υποδέχθηκε πολυάριθμη κυβερνητική αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής υποδοχής του ήχησαν προς τιμήν του 21 κανονιοβολισμοί. Μετά το τέλος της τελετής υποδοχής, ο Ρώσος πρόεδρος επιβιβάστηκε στη δική του λιμουζίνα μάρκας Aurus.

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μεταξύ των ζητημάτων που θα συζητηθούν στις συνομιλίες που θα έχει ο Ρώσος πρόεδρος με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν Μπεν Αμπντέλ Αζίζ Αλ Σαούντ, θα είναι ο συντονισμός των από κοινού ενεργειών για τη σταθεροποίηση της τιμής του πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά υδρογονανθράκων, η κατάσταση στη Συρία και στην περιοχή του Κόλπου καθώς και η παλαιστινο-ισραηλινή διένεξη. Ο Ουσακόφ υπενθύμισε ότι και παλαιότερα με τον ενεργό ρόλο της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας επιτεύχθηκε παράταση έως τον Μάρτιο της συμφωνίας στο πλαίσιο του σχήματος ΟΠΕΚ+ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου».

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που θα έχει με την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να υπάρξει «λεπτομερής ανταλλαγή απόψεων πάνω σε επίκαιρα διεθνή θέματα με έμφαση στην κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική», ενώ «θα συζητηθεί η κατάσταση στη Συρία, στον Κόλπο, στην Υεμένη καθώς και στην παλαιστινο-ισραηλινή διένεξη».

Εκτός των άλλων ο Ουσακόφ δήλωσε ότι θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα, στους τομείς της αγροτικής οικονομίας και βιομηχανίας όπως και στον στρατιωτικό-τεχνολογικό τομέα και στον τομέα των πολιτιστικών ανταλλαγών.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του, δήλωσε ο Ουσακόφ, ο Ρώσος πρόεδρος θα συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση του ρωσο-σαουδαραβικού οικονομικού συμβουλίου και θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπεν Σαλμάν Αλ Σαούντ, ο οποίος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Ρώσου προέδρου, ενώ αναμένεται να υπογραφούν περίπου 30 συμφωνίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v