Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Κούρδοι αποχωρούν από τη συριακή πόλη Ρας αλ-Άιν

Η Άγκυρα επιβεβαίωσε την αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από τη συριακή πόλη Ρας αλ-Άιν, όπως προβλέπει η συμφωνία με τις ΗΠΑ. Απειλές από Τσαβούσογλου και Ερντογάν. Θα συζητήσουμε με Ρωσία για Μανμπίτζ και Κομπάνι, λέει ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Οι Κούρδοι αποχωρούν από τη συριακή πόλη Ρας αλ-Άιν

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι Κούρδοι μαχητές αποσύρθηκαν από τη συριακή συνοριακή πόλη Ρας αλ-Άιν όπως προβλέπει η συμφωνία που διαπραγματεύθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μια αυτοκινητοπομπή περίπου 55 οχημάτων εισήλθε στη Ρας αλ-Άιν και μια αυτοκινητοπομπή 86 οχημάτων αναχώρησε με κατεύθυνση την Ταλ Ταμρ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο έδωσε επίσης στη δημοσιότητα εικόνες της αποχώρησης των Κούρδων.

Η Τουρκία δεν θέλει να δει ούτε έναν Κούρδο ένοπλο να παραμένει στην «ασφαλή ζώνη» μετά την λήξη της εκεχειρίας των 120 ωρών, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε πως θα συζητήσει με τη Ρωσία την απομάκρυνση των ανταρτών του YPG από την Μανμπίτζ και το Κομπάνι της Συρίας.

Χθες, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε πως η τουρκική επιχείρηση θα συνεχιστεί και πως η Τουρκία θα «σπάσει τα κεφάλια των τρομοκρατών» αν δεν εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία, ενώ παράλληλα επέμεινε πως είναι καθήκον της Ουάσινγκτον να διασφαλίσει την απόσυρση του YPG.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε από επίθεση των ενόπλων του YPG στην Tel Abyad.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v