Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Με ποσοστά-ρεκόρ επανεξελέγη η ηγεσία των Πρασίνων

Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ πήρε 90,4% ενώ η Αναλένα Μπέρμποκ έφτασε στο 97,1% των ψήφων. Βασική τους προτεραιότητα είναι να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι δεν έχουν απαντήσεις μόνο για τα θέματα του περιβάλλοντος, αλλά και για την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνία.

Γερμανία: Με ποσοστά-ρεκόρ επανεξελέγη η ηγεσία των Πρασίνων

Με ποσοστά - ρεκόρ επανεξελέγησαν στην ηγεσία των Πρασίνων οι δύο επικεφαλής τους, Ρόμπερτ Χάμπεκ και Αναλένα Μπέρμποκ, κατά την σημερινή δεύτερη μέρα του τακτικού Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο πραγματοποιείται στο Μπίλεφελντ.

Ο κ. Χάμπεκ απέσπασε το 90,4% των ψήφων των 800 συνέδρων, ενώ η κυρία Μπέρμποκ έφθασε το 97,1%, αποδεικνύοντας, όπως επισημαίνει η Handelsblatt, ότι δεν είναι απλώς «η κυρία δίπλα στον Ρόμπερτ Χάμπεκ», αλλά και ότι, όπως δηλώνει ο πολιτικός αναλυτής Βέρνερ Βάιντενφελντ στην Bild, «παραμένει ανοιχτό το εάν θα υπάρξει υποψήφιος καγκελάριος και το ποιος θα είναι αυτός». Μέχρι τώρα μόνο τα δύο παραδοσιακά μεγάλα κόμματα, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) όριζαν υποψήφιο Καγκελάριο στις εκλογές, η ραγδαία άνοδος των ποσοστών των Πρασίνων ωστόσο, που βρίσκονται μια ανάσα από το CDU στις δημοσκοπήσεις, έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση για το θέμα στο εσωτερικό τους.

Ενδεικτική πάντως του ενθουσιασμού που επικρατεί στο «στρατόπεδο» των Πρασίνων είναι και η θεαματική αύξηση της αποδοχής του ηγετικού διδύμου από τα κομματικά στελέχη.

Στην πρώτη εκλογή τους, τον Ιανουάριο του 2018, ο κ. Χάμπεκ είχε λάβει το 81,3% των ψήφων, ενώ η κυρία Μπέρμποκ το 64,5%.

Ως βασική προτεραιότητά στο φετινό Συνέδριο και οι δύο ανέδειξαν την ανάγκη οι Πράσινοι να απευθυνθούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της γερμανικής κοινωνίας και να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι δεν έχουν πειστικές και ρεαλιστικές απαντήσεις μόνο για τα θέματα του περιβάλλοντος, αλλά και για την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνία. Το ζήτημα του υποψήφιου Καγκελάριου προτιμούν να μην το θέτουν, καθώς εκτιμούν ότι έτσι δίδεται η εντύπωση ότι το κόμμα ασχολείται μόνο με τις προσωπικές φιλοδοξίες των ηγετικών στελεχών του και όχι με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v