Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γάλλος πρέσβης: Εταίρος πρώτης επιλογής η Γαλλία για τις προκλήσεις της Ελλάδας

Γνωρίζουμε ίσως περισσότερο από τον καθένα, ποιες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η Ελλάδα κυρίως στο Αιγαίο, τόνισε ο Γάλλος πρέσβης.

Γάλλος πρέσβης: Εταίρος πρώτης επιλογής η Γαλλία για τις προκλήσεις της Ελλάδας

Στην ανάγκη να απαντηθεί, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από τη συνολική Ευρώπη, η τουρκική προκλητικότητα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας με αφορμή τη συνάντησή του με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Αθήνα, Πατρίκ Μεσονάβ, με τον Γάλλο διπλωμάτη να τονίζει ότι χώρα του «είναι ένας εταίρος πρώτης επιλογής για όλες τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελλάδα για τα θέματα τα μεταναστευτικά, για τα θέματα ασφάλειας και για τα θέματα άμυνας».

Η επίσκεψη του κ. Μεσονάβ γίνεται σε μία στιγμή «κατά την οποία η χώρα μας γίνεται αντικείμενο απίστευτων προκλήσεων εκ μέρους της γειτονικής Τουρκίας» είπε ο κ. Τασούλας και υπογράμμισε ότι «αυτή η προκλητικότητα η οποία στοχεύει στο να αναστατώσει το επίπεδο ασφάλειας και ηρεμίας στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να απαντηθεί όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από την συνολική Ευρώπη η οποία προσβλέπει σε σταθερότητα και ασφάλεια σε όλη την ιστορική περιοχή της Μεσογείου και προφανώς και στο νοτιοανατολικό της κομμάτι».

Αναφερόμενος στις ελληνογαλλικές «εντυπωσιακές παραδοσιακές σχέσεις σε όλους τους τομείς μεταξύ των οποίων και στον τομέα της άμυνας», ο κ. Τασούλας είπε ότι «τα ελληνικά εναέρια σύνορα αλλά και τα θαλάσσια ελληνικά σύνορα που είναι και Ευρωπαϊκά, τα προστατεύουν Έλληνες στρατιωτικοί αλλά και αεροσκάφη και πολεμικά πλοία που έχουν κατασκευαστεί στη φίλη και σύμμαχο Γαλλία.

Αυτή η συμμαχία αυτό το δέσιμο με τη Γαλλία δεν αφορά μόνο το παρελθόν αφορά το παρόν και το μέλλον, για αυτό και όταν έχει κανείς δίπλα του έναν Γάλλο πρέσβη που είναι και ιστορικός, νιώθει διπλά σίγουρος ότι αυτή η σχέση, η δοκιμασμένη σχέση από την εποχή του Ναυαρίνου επειδή ακριβώς έχει ρίζες, έχει και προοπτική».

Γνωρίζουμε ίσως περισσότερο από τον καθένα, ποιες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η Ελλάδα κυρίως στο Αιγαίο Πέλαγος, είπε από την πλευρά του ο κ. Πατρίκ Μεσονάβ: «Η Γαλλία πιστεύει ότι πρέπει να είναι ένας εταίρος πρώτης επιλογής για όλες τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελλάδα για τα για θέματα τα μεταναστευτικά, για τα θέματα ασφάλειας και για τα θέματα άμυνας προφανώς» τόνισε ο πρεσβευτής της Γαλλίας, και πρόσθεσε: «Αναγνωρίζετε ότι η χώρα μου υπήρξε παρούσα στις πάρα πολύ λεπτές και δύσκολες στιγμές που πέρασε η Ελλάδα όταν ετέθη το θέμα της παρουσίας της ή της μη παρουσίας της μέσα στην Ευρωζώνη. Σήμερα νέες προοπτικές ανοίγονται στο οικονομικό επίπεδο. Η Ελλάδα σηκώνει το κεφάλι. Νέες προοπτικές ανοίγονται σε οικονομικό επίπεδο όπως χθες, όπως σήμερα έτσι και αύριο η Γαλλία έχει σκοπό να συνοδεύσει την επιστροφή της Ελλάδας και να σταθεί στο πλευρό της ως ένας ευνοούμενος εταίρος».

Τέλος, υπογράμμισε τον ρόλο του Ελληνικού Κοινοβουλίου λέγοντας «όλη αυτή η νομοθετική εργασία είμαι πεπεισμένος ότι θα επιτρέψει την Ελλάδα όχι μόνο την απογείωση της χώρας που είναι κάτι που περιμέναμε που είναι κάτι το επιθυμητό όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και ειδικότερα από τη Γαλλία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v