Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «Cyber Coalition 2020»

Σκοπός της άσκησης, ήταν η βελτίωση της συνεργασίας των μελών του ΝΑΤΟ στον τομέα της κυβερνοάμυνας, αναδεικνύοντας την ταχεία ανταπόκριση σε νέα επιχειρησιακά δεδομένα και σε σύγχρονες ψηφιακές απειλές.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «Cyber Coalition 2020»

Η ετήσια άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «Cyber Coalition 2020», η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ασκήσεις κυβερνοάμυνας της Συμμαχίας, πραγματοποιήθηκε από 16 έως 20 Νοεμβρίου.

Σκοπός της άσκησης, ήταν η βελτίωση της συνεργασίας των μελών του ΝΑΤΟ στον τομέα της κυβερνοάμυνας, αναδεικνύοντας την ταχεία ανταπόκριση σε νέα επιχειρησιακά δεδομένα και σε σύγχρονες ψηφιακές απειλές. Κατά τη διάρκεια της άσκησης εξετάστηκαν σενάρια που αφορούν τόσο σε τεχνικές δυνατότητες όσο και σε επιχειρησιακές διαδικασίες, δίνοντας κυρίως έμφαση στη συνεργασίας μεταξύ των χωρών.

Συνολικά συμμετείχαν 25 κράτη μέλη, η ομάδα ανταπόκρισης κυβερνοπεριστατικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιποί εταίροι του ΝΑΤΟ με συνολικά πάνω από 1.000 συμμετέχοντες. Η Ελλάδα από το 2009 λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο στην συγκεκριμένη άσκηση. Φέτος συμμετείχε πλήρως με το προσωπικό του στρατιωτικού κέντρου αντιμετώπισης κυβερνοπεριστατικών της αρμόδιας Διεύθυνσης Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ, μέσω τηλεματικής λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v